PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
ZWO-project 2018 ZWO-project 2018
Project 2018:Samen met Kerk in Actie tegen kinderarbeid

ZWO commissie:
Voor 2017 hebben wij gekozen om twee projecten in India te steunen, waar Kerk in Actie zich op verschillende manieren inzet voor kinderen in de knel.
Wereldwijd leven miljoenen kinderen in moeilijke omstandigheden. Veel van hen krijgen nauwelijks bescherming van hun gezin, familie of de samenleving. Voor die kinderen willen wij ons nu inzetten.

Van concrete oplossingen tot het voorkomen van misstanden, voorlichting en bewustwording. Bij alle projecten speelt actieve lobby voor de rechten van kinderen een rol. Uitgangspunt zijn natuurlijk de Rechten van het Kind, zoals die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld. Samen werken we zo mee aan structurele oplossingen en voorkomen we dat uw hulp alleen op korte termijn werkt. Bestrijding van kinderarbeid staat hierbij centraal.

Onderwijs volgen is in Nederland vanzelfsprekend. Voor maar liefst 168 miljoen kinderen is niet de schoolklas maar arbeid de dagelijkse realiteit. Wereldwijd werkt gemiddeld 1 op de 10 kinderen. De twee projecten zijn:
  • India: geen kinderarbeid in de textielindustrie
  • India: geen kinderarbeid op het platteland.
Namens de ZWO-commissie, Ria Nijhuis.
 
----------------------------------
 
India: geen kinderarbeid in de textielindustrie
De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen, in het bijzonder de meisjes, moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Ze lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting. De organisatie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen.
Samen met de gezinnen werken de bevlogen medewerkers van SAVE aan onderwijs voor alle kinderen om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. SAVE is een stevige organisatie met een groot netwerk van vrijwilligers. Veldwerkers sporen werkende kinderen en straatkinderen op. Zij begeleiden hen naar school en bieden zo nodig tijdelijk onderdak. Ook zorgen de medewerkers dat de thuissituatie verbetert
 
India: geen kinderarbeid op het platteland
In India zijn naar schatting 17 miljoen kinderen aan het werk. De meeste werkende kinderen (85%) zijn actief in de landbouw. Ze werken daar vaak onder zware omstandigheden met grote gevolgen voor hun lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling.
De organisatie CASA zet zich samen met de bewoners in om 48 dorpen in het zuiden van India vrij van kinderarbeid te krijgen. In totaal gaat het om 6.160 gezinnen, vooral uit de lagere kasten en kastelozen (Dalits). Elk kind moet kunnen genieten van zijn of haar kindertijd!
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.