PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Startzondag 2021

Na Corona toch weer onze Startzondag kunnen houden! Met dank aan Herman Michel voor alle foto's.

Bekijk alle foto's
 
stamppotbuffet 2020

Ondanks dat de winterwandeling niet doorging vanwege het slechte weer, beleefden we een mooie dag die we afsloten met een heerlijk stamppotbuffet.
Dank aan de activiteiten-commissie!

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2019

We beleefden op zondag 1 september een prachtige start van ons nieuwe seizoen 2019-2020.
In de kerkdienst stond als thema centraal: "Een goed verhaal". Daarmee willen we het komende seizoen ons door laten leiden in onze diensten en ontmoetingsavonden.
We dronken koffie met elkaar, en daarna maakten we een prachtige fietstocht via de knooppunten richting Tubbergen. We zagen mooi Twente zo van een andere kant. 
Daarna had de activiteiten commissie een heerlijke barbecue georganiseerd, waar me met zijn allen van genoten. Met elkaar konden we terugkijken op een geslaagde Startzondag.
De foto's geven de indruk van deze dag. Met dank aan Herman Michel voor de mooie foto's.

Bekijk alle foto's
 
Seniorentocht 2019

Op 14 mei 2019 hadden we onze seniorentocht. We maakten een uitstapje naar de Synagoge in Enschede. We kregen onder leiding van enkele gidsen een mooie uitleg over gebruiken in de synagoge en over het prachtige gebouw dat deze bewaarde synagoge is. Daarna hadden we een prachtige tocht die eindigde in Halle in Duitsland. Daar genoten we van een heerlijk buffet. De diaconie heeft ons weer een prachtige middag bezorgd! Dank!
En Gerard Smit maakte er een mooie serie foto's van; ook bedankt Gerard!

Bekijk alle foto's
 
Liturgische bloemstukken

In dit album zie u de liturgische bloemstukken die door de bloemengroep gemaakt zijn de afgelopen jaren, voor de speciale zondagen in het jaar.

Bekijk alle foto's
 
Winterwandeling 2019

Op 10 februari vond weer onze traditionele winterwandeling plaats. Ondanks verwachte regenbuien kon onze wandeling toch door gaan. De foto's geven een impressie van onze geslaagde wandeling met aansluitend stampottenbuffet!

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2018

Hier krijgt u een indruk van onze geslaagde startzondag 2018

Bekijk alle foto's
 
Seniorenmiddag 2018

Op dinsdag 29 mei vierden we met elkaar onze senioren middag.
We bezochten een museum met enorm veel spullen van vroeger.
We kregen uitleg over allerlei attributen, zoals een sunlight zeepklopper.
Daarna kregen we de gelegenheid om het museum grondig te verkennen.
Na enkele uren reden we naar restaurant Madrid waar we de middag afsloten met een heerlijk diner. Diaconie, bedankt voor de organisatie!

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen 2018


Met Palmpasen maakten de kinderen weer mooie paasstokken en takken. In een rondgang kon iedereen bekijken hoe mooi ze geworden waren.
In het fotoalbum krijgt u een indruk van hoe het was.

Bekijk alle foto's
 
Passie Pasen concert 2018

In een goed gevulde NOACH kerkzaal beleefden we een prachtig Passie Pasen concert. Onder leiding van dirigent Frank den Bakker gaven 3 koren te weten het ACM, Baptistenkerkkoor en Together samen met een groep van 8 strijkmusici een belevenisvolle avond met liederen en muziek en declamatie over de lijdenstijd. Dit was voor de aanwezigen een opmaat naar het Paasfeest van 2018 dat we de komende week hopen te vieren. De werkgroep Muziek in NOACH bedankte namens Rob Franken allen die een bijdrage hadden gegeven aan deze mooie avond.

Bekijk alle foto's
 
Winterwandeling 2018

Op zondag 18 februari genoten we van een prachtige blauwe lucht en zodoende waren het ideale omstandigheden voor de winterwandeling. Met veel deelnemers maakten we een prachtige wandeling door het sprengendal bij Vasse. Na afloop was de kerkzaal omgetoverd tot een restaurant waar we ons te goed deden aan een heerlijk stampottenbuffet! Dank aan de activiteiten-commissie en alle anderen die garant stonden voor een soepele organisatie!

Bekijk alle foto's
 
Seniorenmiddag 2017

Op 14 november genoten de senioren van een gezellige middag door naar het verhaal te luisteren over een solitaire fietstocht door Alaska. De diaconie heeft zich weer van haar beste kant laten zien. We genoten van de advocaat etc en een warme kroket bij de broodmaaltijd.

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2017

Hier krijgt u een indruk van de geslaagde startzondag 2017.
We hadden een prachtige zondag zonder regen en door de gezelligheid van iedereen was deze dag prima geslaagd!
De foto's zijn gemaakt door Gerard Smit en Herman Michel waarvoor dank!

Bekijk alle foto's
 
Sameloop voor de hoop 2017

Hier krijgt u een indruk van de actie Samenloop voor Hoop dat als doel heeft, middelen inzamelen voor de kankerbestrijding. Met Frida Wessels als initiator voor NOACH, is deze actie zeer geslaagd en een succes geworden!

Bekijk alle foto's
 
Pinksteren 2017

Hier krijgt u een indruk van Pinksterzondag. De doopsterren werden aan de ouders van de dopelingen van afgelopen jaar overhandigd. Aan het einde van de dienst hebben we ballonen opgelaten. 

Bekijk alle foto's
 
Seniorenuitstapje 2017

Op donderdag 1 juni genoten we met prachtig weer van een middag uit met de bus in de omgeving van Haaksbergen. Met ruim 100 passagiers genoten we van de uitleg van een gids van de oudheidkamer van Haaksbergen. We reden zelfs een stukje door Duitsland. Aan het einde van de rit genoten we van een overheerlijk diner in een horeca-locatie in Beckum, waar we in het begin van de middag al getracteerd werden op koffie met appeltaart. De diakenen hadden zo een gezellige middag voor ons georganiseerd. Dank!
 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen 2017

Hier krijgt u een indruk van het maken van de palmpaasstokken. In de dienst vormden de kinderen weer een mooie optocht. In dit album krijgt u een indruk daarvan. De kinderen hebben weer hun best gedaan. Het symboliseert Palmpasen, wanneer Jezus op een ezel Jeruzalem binnenrijdt en door de mensen met Hosanna verwelkomd wordt.

Bekijk alle foto's
 
Winterwandeling 2017

Op zondagmiddag 13 februari beleefden wel weer een geslaagde winterwandeling met elkaar. Volgens traditie sloten we het af met een overheerlijk stampotten buffet.

Foto's gemaakt door Gerard Smit.

Bekijk alle foto's
 
Seniorenmiddag 2016

De senioren van NOACH beleefden een prachtige middag in de omgetoverde kerkzaal. Roeli en Peter Kuiper uit Diever vertelden ons over de functie, vorm, het geluid van de hoorn in uit allerlei landen en over de ons bekende midwinterhoorn, met daaromheen prachtige verhalen. Je kunt zelfs het geluid van een melodie op de hoorn 'als een gebed ervaren'. Het woord hoorn of bazuin komt meer dan 100 keer voor in de bijbel.

Bekijk alle foto's
 
40 jarig jubileum van NOACH en Jos Keijzer

We vierden het 40 jarig jubileum van de NOACH en Jos Keijzer op 6 november 2016.
De foto's geven een prima indruk van deze feestelijke bijeenkomst!

Bekijk alle foto's
 
Gebouw de Schelf en NOACH 40 jaar

Als NOACH waren wij present op de open dag van het jubileum van 40 jaar Schelf kerk en wijkcentrum. Together gaf acte de presence met een optreden, de Quiltgroep was aan het werk en er werd een prachtige expositie getoond van NOACH 40 jaar die al onze activiteiten als kerk weergaf in de Schelf. Vanwege bezuinigingsplannen die de Schelf gaan raken werd een ludieke actie ondernomen om het belang van het wijkcentrum te onderstrepen. Een daarvan was de letterlijke omarming van ons centrum op 1 oktober om 12.00 uur tijdens deze open dag van "40 jaar Schelf". Die actie gaat niet uit van onze gemeente maar van een gebruikersgroep. Hier krijgt u een indruk van deze dag.

Bekijk alle foto's
 
Rommelmarkt Fancy fair 2016

Op 10 september hielden we weer onze 2-jaarlijkse rommelmarkt; het was weer een succes. U krijgt een indruk van de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Fietstocht augustus 2016

We hadden weer een mooie fietstocht naar Noord-Oost Twente.

Bekijk alle foto's
 
Fietstocht juli 2016

De NOACH fietsgroep is gisteren o.l.v. Beco Schaap weer op pad geweest. Via het Wierdense veld, Hulsen, Hellendoorn, Nijverdal, Wierden weer terug naar Almelo. We waren nog net voor de hevige regenbui binnen!’

Bekijk alle foto's
 
Ontbijt Jeugdkerk en Kindernevendienst 2016

Afgelopen zondag 3 juli was er een gezellig gezamenlijk ontbijt jeugdkerk/ kindernevendienst waarvan u hieronder een foto ziet.

Bekijk alle foto's
 
Seniorenmiddag 2016

Op 31 mei beleefden we een prachtige middag met de senioren van onze wijk. Onze rit voerde naar het Groningse Zuidlaren, waar we de molen bezochten. Om de molen heen konden we demonstraties zien van oude ambachten. Op de terug weg dineerden we met elkaar even voorbij Dalfsen. Mede door het prachtige weer was het een geslaagd uitje.

Bekijk alle foto's
 
Soberheidsactie 2016

Hier ziet u een aatal foto's van de soberheidsactie van dit jaar.

​Op zondag 10 april hebben we het resultaat van de soberheidsactie overhandigd aan Gini Pullen.

Frida Wessels overhandigde namens de Diaconie het ingezamelde bedrag van groot 1250.- euro. Namens de Quilt-werkgroep werd door Emma Jansen een groot aantal Quilts overhandigd. Gini toonde zicht zeer verrast met het bedrag en de Quilts. Ze vertelde over haar werk en aan de hand van een dia presentatie kregen we een indruk van het werk in het weeshuis in Oeganda.

U ziet ook foto's van de quilts in het huis van Hope en Dreams die daar goed aangekomen zijn.

Bekijk alle foto's
 
Dienst met Projectkoor Sursum Corda

Op zondag 22 mei vierden we een bijzondere dienst met een projectkoor van Sursum Corda. Het koor stond onder leiding van Jos keijzer met pianiste mw. Wil Timan. Er werden diverse koralen en muziek gezongen zoals

  • Was mein Gott will, das g’scheh allzeit. J.S.Bach
  • Befiehl du deine Wege, J.S.Bach
  • Ich will dich mit Fleiss bewahren  J.S.Bach 
  • The Lord’s Prayer , Joseph Lees
  • Blessing song devoted to Clare College, Cambridge A Clare benediction , John Rutter
We hadden met elkaar zo een prachtige dienst. 

Bekijk alle foto's
 
Pinksteren 2016

Op zondag 22 mei 2016 vierden we met elkaar het Pinksterfeest. We lieten ons inspireren door de "Geest die waait waarheen hij wil". We denken dat de Geest het ons mogelijk maakt om het Licht te zijn in deze wereld. Daar putten we moed en kracht uit om met onze levende Heer onderweg te zijn. U ziet hier de foto waarop de kinderen met windmolentjes en vuurslierten, de Geest symboliserend, de kerk binnen brengen. In dit album treft u foto's aan van onze Pinksterviering.

Bekijk alle foto's
 
Vrijwilligersavond 2016

Op 14 april 2016 beleefden we een gezellige en muzikale avond voor alle vrijwilligers binnen de NOACH gemeente. Onder leiding van het DUODIO wat voor een deel betekent, door inspanning ontspanning, werd onze kennis van volksmuziek en schlagers en onze behendigheid getest. We streden in 2 groepen tegen elkaar. Afwisselend zaten er een aantal spelers, herkenbaar aan een hoed aan de speeltafels. Gesteund door hun achterban werd er zo een competitie gestreden. Het team aan de kant van de preekstoel was de overwinnaar. U krijgt een indruk van onze actieviteit op deze geslaagde avond.

Bekijk alle foto's
 
Winterwandeling 2016

Een indruk van onze winterwandeling 2016

Bekijk alle foto's
 
Seniorenmiddag 2015

Op dinsdag 12 november genoten we weer 
van een geslaagde seniorenmiddag. We
werden geanimeerd door de foto's en 
verhalen van Martin van Rossum over
"Oud Almelo". Er werden mooie schilderijen
getoond van de haven en de textielfabriek
die eertijds in het centrum van Amelo lagen. Men genoot van de advocaat met slagroom. Aansluiten genoten we van een
broodmaaltijd met een heerlijke warme
kroket. De diakonie heeft zo weer een
gezellige middag georganiseerd.

Bekijk alle foto's
 
Workshopmarathon maart 2015

Workshopmarathon
De Workshopmarathon was op zaterdag 21 maart van 13:00 tot 17:00 uur in NOACH.
Hier kunt u zien wat voor een gezellige middag het geweest is met allerlei activiteiten. De opbrengst van de workshopmarathon gaat 100% naar de Gravenruiters. Uw vijf euro was nog nooit zo goed besteed: u leerde iets nieuws èn u heeft bijgedragen aan het geluk van een heleboel mensen.
 

Bekijk alle foto's
 
Winterwandeling 2015

Bekijk alle foto's
 
Kniepertjes bakken (Jihlava-commissie)

Bekijk alle foto's
 
Seniorenmiddag 5 november 2014

Bekijk alle foto's
 
Rommelmarkt Fancyfair 2014

 

Rommelmarkt Fancyfair 2014
Een enkele impressie
Foto's van Ria Schweitzer

Bekijk alle foto's
 
Pinksteren 2014

Bekijk alle foto's
 
Seniorentocht mei 2014

Dinsdag 13 mei was het zover: de 70-plussers gingen met de diaconie op stap.
We vertrokken om half één vanaf de kerk richting Vilsteren. Daar dronken we koffie of thee drinken en wachtte ons een verrassing! Vandaar ging het naar Staphorst, waar de museumboerderij werd bezocht. Via een mooie route ging het terug naar Vilsteren om te genieten van een broodmaaltijd. Om ca. 20.00 uur waren we weer in Almelo.

Bekijk alle foto's
 
Vrijwilligersavond 2014

Vrijwilligersavond
12 maart werd er een avond georganiseerd voor alle vrijwilligers van wijkgemeente Noach.
Eenmaal in de twee jaar zet de wijkgemeente haar vrijwilligers in het zonnetje.
Hen wordt dan een avond aangeboden ter lering ende vermaak.
Dit jaar was het cabaret groepje Foezel uitgenodigd. Vooral een muzikaal cabaret.
Heel leuk en heel gezellig.
Aan het begin van de avond werd de vleugel gepresenteerd.
Jos en Frank waren apentrots om die voor het eerst aan de gemeente te laten horen.

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen 2014

Bekijk alle foto's
 
Impressie van de Workshopmarathon 2014

Meer foto's vindt u op: www.twentsefotosite.nl

Bekijk alle foto's
 
Workshopsmarathon 2014

Een impressie van bloemstukjes maken,  haar vlechten, nagels lakken , sleutelhangers maken van vilt,  oorbellen maken van fietsband, armbanden van knopen maken
Grotere foto? Klik dan op de kleine!

Bekijk alle foto's
 
Eetwarenmarkt 5 oktober 2013

Bekijk alle foto's
 
Afscheid van onze koster Susan van Harlingen

Hopelijk geven deze foto's u een goede indruk van het indrukwekkend afscheid dat onze gemeente aan Susan, onze full-time koster gedurende meer dan 25 jaar, bereidde.
Gelukkig zien we haar nog regelmatig terug als coördinatrice en medewerlster van get Team Vrrijwillige Kosters.

 

Bekijk alle foto's
 
Fietstocht 30 augustus 2013

30 augustus hebben we weer een mooie fietstocht gehouden o.l.v. Beco Schaap.
Het was uitstekend weer om te fietsen, weinig wind, prima temperatuur en opnieuw een prachtige route. Via een andere route gingen we opnieuw naar Langeveen om niet alleen bosbessen te plukken maar ook te genieten van een heerlijk ijsje met bosbessen!
Onderweg bezichtigden we ook de r.k. kerk in Langeveen.

Foto's: Gerard Smit

Bekijk alle foto's
 
Fietstocht 19 juli 2013

Foto's: Gerard Smit

Bekijk alle foto's
 
Afscheid Kindernevendienst 2013

Zondag 9 juni namen drie kinderen afscheid van de Kindernevendienst.
De foto's zijn gemaakt door Gerard Smit.

Bekijk alle foto's
 
Seniorentocht 2013

Foto's: Henk van den Brink

Bekijk alle foto's
 
Workshopmarathon maart 2013

Een kleine impressie
Foto's: Henk van den Brink

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen 2013

Foto's van het maken van de Palmpasenstokken en van de rondgang door de kerk, gemaakt door Gerard Smit.

Bekijk alle foto's
 
Afscheid Henriet: gasten uit Jihlava

Zelfs uit Jihlava waren gasten gekomen om de afscheidsdienst van Henriet bij te wonen: een ontroerend weerzien !!

Bekijk alle foto's
 
Afscheidsdienst Henriët Veenstra 17/02/2013

Een afgeladen volle kerk, tientallen genodigden, warme woorden, mooie liederen:
een groots, feestelijk afscheid.

De foto's zijn gemaakt door Gerard Smit

Bekijk alle foto's
 
Afscheidsavond Henriët Veenstra

Het was een hartverwarmend gebeuren:het afscheidsfeest van Henriët.
De foto's, gemaakt door Gerard Smit,  getuigen daarvan!
De afscheidsdienst is op 17 februari a.s., 's middga som 15.00 uur.

 

Bekijk alle foto's
 
Schooldienst De Zegge Help/den 30 sept. 2012

Het tehema van de schooldienst met de Zegge was: helden/helpen. Eén lettertje verschil! Bij de d van helden gaat het  stokje omhoog en bij de p van helpen, wijst ie naar beneden. Wat zegt dat?
In school zijn ze er een week lang mee bezig geweest  in verhalen(over Gideon), gesprekken, het leren van bijpassende liedjes en het maken van allerlei kunstwerken.
Dat hebben ze uiteraard graag met ons als wijkgemeente gedeeld.
 

Bekijk alle foto's
 
Fancy fair 2012

De foto's zijn gemaakt door Gerard Smit

Bekijk alle foto's
 
Pinksteren 2012

De allerlaaatste keer dat we ballonnen konden oplaten ?

Bekijk alle foto's
 
Wandeltocht 16 februari 2012

Niet het mooiste weer van de wereld, maar wel heel erg gezellig en dan ook nog een lekkere stamppot toe....

Bekijk alle foto's
 
Schooldienst februari 2012

De foto's zijn gemaakt door Henk Veneman.

Bekijk alle foto's
 
Almelo Well

Meer foto's bij de mail van dr Jungst over de Almelo Well, die gemaakt kon worden dankzij onze "vastenactie".

Bekijk alle foto's
 
Foto's Kerkzaal

Gerard Smit maakte een aantal foto's van de vernieuwde kerkzaal,
met veel oog voor details, die je als kerkganger, zittend in de zaal, mist.
 

Bekijk alle foto's
 


 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.