PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
WERKGROEP JIHLAVA WERKGROEP JIHLAVA

De werkgroep Jihlava is ontstaan in de jaren ‘70 vanuit de Grote Kerk, de Klokkenbelt (de latere Emmaüswijk) en na het samengaan van Emmaüs en Schelfhorst is de werkgroep nu onderdeel van de wijkgemeente NOACH.

Ondersteuning en vriendschap
In eerste instantie werd de gemeente van Jihlava met goederen gesteund toen zij het heel moeilijk hadden in het communistische tijdperk. Dat ligt nu natuurlijk anders. Op dit moment proberen we de zo in de loop der tijd ontstane vriendschapsbanden te onderhouden met de partnergemeente in de stad Jihlava. We proberen zo goed en zo kwaad als dat kan (taalbarrière) om met elkaar van gedachten te wisselen op het gebied van geloofs- vragen, maar ook ter versteviging van persoonlijke banden.

Diensten en uitwisseling
Op dit moment zijn er twee diensten per jaar waarin we dezelfde bijbelgedeelten lezen en dezelfde liederen zingen. De ene keer komt de voorganger uit Jihlava met een voorstel voor de inhoud van de dienst en de volgende keer de voorganger in Almelo. Elke twee jaar vindt er een uitwisseling plaats. De ene keer is een aantal Tsjechen te gast in Almelo, de volgende keer gaat een aantal gemeenteleden uit Almelo naar Jihlava. We ervaren deze contacten als zeer waardevol en inspirerend. Als werkgroep vanuit de kerkenraad organiseren we die uitwisselingen. Het contact bestaat nu al meer dan 25 jaar en er zijn vele vriendschappen uit ontstaan tussen gemeenteleden van NOACH en onze partnergemeente in Jihlava.

Kledingactie Jihlava 2013

Na vrijdagmiddag, 9 november, met vereende krachten de bus en aanhanger met ruim 250 bananendozen te hebben gevuld zijn Cor Meijer en Ed van’t Rood vrijdagavond om 20.30 vertrokken naar onze partnergemeente in Jihlava.
De reis ging zeer voorspoedig. Na de hele nacht doorgereden te hebben, kwamen ze om 08.30 uur aan bij de woning van ds.Jan Kerkovsky. Daar stonden de hulptroepen al klaar en in no time waren de dozen onder in de garage gestald.Men was erg onder de indruk van het aantal dozen en de kwaliteit van de aangeleverde kleding. Vervolgens hebben ze verschillende bezoekjes afgelegd en werden overal erg hartelijk ontvangen. Zondagmorgen om 08.30 de kerkdienst bijgewoond. Na afloop, onder het genot van koffie met gebak, nog veel gemeenteleden gesproken. Er werd met grote bewondering gesproken over de inzet van onze wijkgemeente!
Tegen 10.30 uur werden ze uitbundig uitgezwaaid. Ook de terugreis liep voorspoedig en om 20.30 uur  waren ze weer veilig in Almelo. Namens onze partnergemeente in Jihalava willen we hierbij iedereen die heeft meegewerkt om deze actie mogelijk te maken heel hartelijk bedanken!
Cor Meijer en Ed van't Rood.

De ingezamelde kleding die, zoals u hierboven las, onlangs naar Jihlava is gebracht, is daar tijdens een fancyfair voor een groot deel verkocht. De opbrengst is, zo laat ds. Jan Kerkovsky weten, EUR. 2.400,00. Iedereen die kleding bijeen heeft gebracht voor dit doel: namens de gemeente in Jihlava bedankt!

terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.