PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Jongeren Archief Jongeren Archief
Jongeren die Hongeren 2020
zaterdag 19 december 14:00 uur tot zondag 20 december 14:00 uur
Almelose jongeren van PGA Almelo zetten zich in voor de 3FM actie Serious Request: Op 19 en 20 december wordt er op 2 plekken 24 uur niet gegeten met de actie Jongeren die Hongeren. En op 20 december wordt de cheque vanuit Almelo naar het Glazen Huis gebracht via een estafette loop- skeeler- en fietstocht. 
Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor de stille slachtoffers van oorlogen en conflicten. Kinderen en jongeren in oorlogsgebieden zijn vooral bezig met overleven en kunnen niet naar school of zich voorbereiden op werk. Het Rode Kruis zorgt dat zij zich weer kunnen ontwikkelen door hen basisvaardigheden te leren, zoals Engels, Arabisch, wiskunde en ICT.
U kunt onze jongeren helpen door
- de jongeren te sponsoren 
- te doneren in de speciale tonnen in de kerken 
- geld over te maken via de 3FM actiesite: https://kominactie.3fm.nl/actie/pkn-almelo-the-next-generation 
- kerstbroden te kopen via De Bleek: www.debleek.nl/kerstbroden 
- je auto te laten wassen bij de Pniël (za 19-12 vanaf 14:30 uur)
De jongeren die meedoen maken deel uit van de Bleek, Pniel, NOACH, Ontmoeting en Grote Kerk. En ook hun vrienden doen mee!

---------------------------
STAR-project
zondag 13 december, 18:40 uur
Rembrandtlaan en Pnielkerk (Rembrandtlaan 352), Almelo
Interkerkelijk Jongerenkoor Power uit Wierden zal op 13 december STAR uitvoeren in de Pnielkerk in Almelo. STAR is een volledig vullende dienst waarin het eeuwenoude kerstverhaal met moderne muziek en teksten wordt vertoond. Voor de dienst wordt er met een verlichte ster gelopen van het Rembrandtveld naar de Pnielkerk. Iedereen mag meelopen met een lichtje dat wordt uitgedeeld. 
Verzamelen 18:40 uur Rembrandtveld voor de optocht (of 18:45 uur in de Pnielkerk gaan zitten). De dienst begint om 19:00 uur. Na de dienst is er chocolademelk en glühwein. 
Kijk op www.ijkpower.nl voor een indruk van STAR.

Sinter Heartbeat

---------------------------
 
Lichtjestocht
donderdag 24 december 18:00 uur
In het Beeklustpark is iedereen welkom op kerstavond om langs sfeervol verlichte taferelen uit het kerstverhaal te lopen. Gratis toegang en lekkere koffie en warme chocolademelk!

---------------------------
 
Oude agenda:
zaterdag 28 november, 19:30-22:00 uur

Ontmoeting, Hoornbladstraat 29A, Almelo
Hij komt, hij komt die...eehh, coole...schattige...grote...baardige...stoute...rode...oh nee lieve goede Sint!
Komen jullie ook naar 'Sinter'Heartbeat? We vieren samen Sinterklaas met pepernoten, cadeaus, buikpijn (van het lachen natuurlijk!), andere jongeren etc.
We vragen je 2 cadeaus mee te nemen, 1 cadeau dat je zelf echt graag zou willen hebben (kopen voor +/- 5 euro) en 1 cadeau dat je zelf graag kwijt wilt (meenemen van huis). Met deze cadeaus (wel ingepakt, geen gedicht) spelen we een leuk spel. 
We zouden het echt leuk vinden als jullie langskomen om ons te Ontmoeten!

 
 
Jongeren die hongeren 2017 Jongeren die hongeren 2017
Jongeren voor Huntington
De soberheidsactie in 2017 staat binnen NOACH in het teken van de ziekte van Huntington. ​M​et een klein actieteam jongeren en jeugdwerkers zijn we begonnen aan ​een Almelose​ actie​ om enerzijds meer bekendheid geven aan de verschrikkelijke ziekte en de mooie campagne daaromheen (http://www.campagneteamhuntington.nl/) en anderzijds om geld op te halen en zo bij te dragen aan de benodigde 4 miljoen voor onderzoek.

We willen dit heel graag ​samen ​doen; samen kunnen we een heleboel geld ophalen!
In de 40-dagentijd, de Stille Week en met Pasen gaan we via een Facebookpagina (en uiteraard live en via traditionele middelen) actievoeren. Dus vanaf 1 maart t/m 16 april.
In de loop van februari gaat de Facebookpagina live en vanaf dat moment zal ook in de kerken en op andere plekken steeds iets te horen, zien en lezen zijn over de acties. We houden iedereen de komende tijd op de hoogte, om zoveel mogelijk aandacht voor de actie te krijgen. 
Meer informatie via gonnekebennes@gmail.com of 06 48 266 477
 
 
Afscheid kindernevendienst Afscheid kindernevendienst
lees meer »
 
40 Dagen project - Palmpasen 2018 40 Dagen project - Palmpasen 2018
Almelo, februari 2018
 
Hallo allemaal!
 
Op 18 februari starten we tijdens de kindernevendienst van de kerk met het 40-dagenproject.
Het project heet “Ik zorg voor jou”.
Elke zondag gaan we iets maken voor in de zorgkoffer. Hiermee kun je ook je palmpasenstok versieren. Zo is jouw stok met Palmpasen extra mooi. Maar we hebben nog meer waarvoor we je uit willen nodigen:

Broodhaantjes bakken

Ook dit jaar zijn we weer welkom bij Bakkerij Deterd om broodhaantjes te komen bakken. Dit is op
dinsdag 20 maart om 16.00 uur. Kom je ook?
 
Palmpasen
Op zondag 25 maart is het Palmpasen. Net als vorige jaren willen we alle kinderen uitnodigen om een palmpasenstok te komen maken. De palmpasenstokken maken we voorafgaand aan de kerkdienst. Voordat de kerkdienst begint maken we er weer een mooie optocht van.
 
Palmpasenstokken
Heb je nog palmpasenstokken thuis, lever die dan zo snel mogelijk in bij de leiding van de kindernevendienst. Omdat we elk jaar helaas veel palmpasenstokken kwijtraken, omdat ze niet worden ingeleverd, zien we geen andere oplossing dan een borgbedrag te vragen van € 2,50,-. Je kunt dat betalen bij het bezoek aan de bakker of bij het maken van de palmpasenstok. Na Palmpasen kun je de stok weer inleveren bij de leiding van de kindernevendienst en krijg je het geld weer terug.
 
Hebben jullie buxus in de tuin of ken je mensen die wel wat buxustakken kunnen missen, laat het dan weten via de bijgevoegde antwoordstrook. We kunnen ze goed gebruiken. Lever ze in op zaterdag 24 maart om 13.00 uur in de Schelf.
 
Voor jouw agenda:
 
  1. Vanaf 18 februari tot aan Pasen: paasproject tijdens de kindernevendienst
  2. Broodjes bakken: verzamelen op dinsdag 20 maart om 16.00 uur bij Bakkerij Deterd aan de Bornerbroeksestraat 284. We gaan er van uit dat je vader of moeder je kan brengen. Lukt dit niet laat dit dan even weten als je je opgeeft. We wachten dan op je bij wijkcentrum De Schelf.
  3. Palmpasenstokken maken: zondag 25 maart om 9.30 uur in de hal van het wijkcentrum.
 
Voor het paasproject tijdens de kindernevendienst hoef je je niet aan te melden. Voor het bakken van broodhaantjes en het maken van een palmpasenstok wél. Dit kun je doen door onderstaande strook in te leveren tijdens de kindernevendienst of bij Betsie Schot, Tijhofslaan 26. Een mail sturen kan natuurlijk ook: betsietimmer101@gmail.com
 
 
Ik geef mij op voor:
 
  • Broodhaantjes bakken op dinsdag 20 maart om 16.00 uur bij Bakkerij Deterd aan de Bornerbroeksestraat 284
  • Palmpasenstokken maken op 25 maart om 9.30 uur met optocht in de kerk
  • Ik lever 24 maart om 13.00 uur nog buxustakken aan die gebruikt kunnen worden voor het maken van de palmpasenstokken
 
Naam:
Adres:
Tel:

Klik hier om het formulier te downloaden
 
jaarverslag jeugdkerk 2016-2017 jaarverslag jeugdkerk 2016-2017
Jaarverslag:
NOACH Jeugdkerk 2016-2017
was weer een inspirerend en motiverend seizoen, dat we op 2 juli hebben afgesloten met het inmiddels traditionele ontbijt, samen met de kinderen en leiding van Kindernevendienst.
 
Over het algemeen bestaat de groep op de JK-zondagochtenden uit 8 à 10 deelnemende jongeren. De dienst, met telkens een (actueel) thema, bestaat uit vaste onderdelen als groepsgesprekken, catecheseonderwerpen, muziek, alternatieve gebeden en bovenal eigen inbreng. Bovendien hebben we dit jaar een detectivespel georganiseerd; een moordmysterie dat d.m.v. aanwijzingen, verdachten en getuigen in groepjes moest worden opgelost.
 
Afgelopen seizoen hebben we het o.a. gehad over kerkreclame, politiek en geloof, en kerken en homoacceptatie. We hebben verschillende bijbelvertalingen naast elkaar gelegd en kritisch vergeleken – wat verrassende inzichten opleverde.
We hebben besproken of het doel wel altijd de middelen heiligt: van de kruisiging tot goede doelen (zoals destijds onze actie Hands On Voor Huntington).
We hebben geprobeerd om Pinksteren te verklaren aan de hand van het schilderij ‘De uitstorting van de Heilige Geest’ (uit 1600) van El Greco tegenover een liedje (Zo maar wham in vuur en vlam) van Kinderen Voor Kinderen. En ja: dan vliegen de meningen enthousiast over tafel, klinken persoonlijke uitspraken. Dan ervaar je betrokkenheid.
 
Theo Bennes (jeugdouderling)
 
Pinksteren 2016 Pinksteren 2016
Voor de ouders en kinderen
Op 15 mei,  Pinksteren, vragen we de kinderen voor de dienst bij de kerkenraadskamer te verzamelen. Sanne de Pijper zal molentjes maken met linten er aan. Dit als symbool van de wind, en zo van Gods Geest die waait. Zo willen we met de kinderen binnenkomen, terwijl ze die in beweging zetten en een rondje door de kerk lopen. We hopen dat er veel kinderen komen! In de dienst worden ook de namen genoemd van de kinderen die sinds Pinksteren vorig jaar gedoopt zijn en van degene die belijdenis van haar geloof heeft afgelegd.
 
Veertigdagenproject Kindernevendienst 2017 Veertigdagenproject Kindernevendienst 2017
lees meer »
 
Serious Request 2015 Serious Request 2015
!Jongeren die Hongeren 2015!
Het weekend van 20 december 2015 hebben jongeren in Almelo laten zien dat ze er veel voor over hebben om andere jongeren te helpen, door acties te doen voor Serious Request van 3FM en het Rode Kruis. Bij de Pniel en NOACH is 24 uur niet gegeten (wat tot zeer creatieve uitspattingen heeft gezorgd, en jongeren van de Bleek hebben de cheque al lopend en fietsend van Almelo naar het Glazen Huis in Heerlen gebracht. Ook de Ontmoeting en de Grote Kerk hebben hun steentje bijgedragen.
NOACH kon zondagochtend melden dat de laatste tussenstand €1662,72 was. Dank voor uw gulle bijdrage! Op de cheque vanuit de 5 PGA wijkgemeenten stond uiteindelijk €4634,99 en daar is de afgelopen week nog een paar honderd euro bijgekomen.
Ik ben ontzettend trots op onze eigen jongeren dat ze zich weer hebben ingezet voor anderen. De 24 uur waren heel gezellig en zo om! Daarnaast vind ik het geweldig dat het gelukt is om deze actie met alle 5 de wijkgemeenten te organiseren. Dat smaakt zeker naar meer!

Gonneke Bennes

link filmpje: https://youtu.be/7c6NgtTnhZE

 
Kerstproject - Paasproject 2014 Kerstproject - Paasproject 2014
Kerstproject 2014 - In de verte kijken
Adventstijd is een tijd van verwachting. We leven toe naar het kerstfeest. In de adventsperiode lezen we verhalen over mensen die in de verte kijken: een deurwachter, Johannes de Doper, de profeet Jesaja, Maria, de herders en wijzen uit het Oosten. Zij laten ons vergezichten zien. Door met hen mee te kijken zien we kerst dichterbij komen. Vandaag kijkt Pater Jos met ons mee.
Tijdens de kindernevendienst werken we iedere week aan een sterrenslinger. Op 25 december sluiten we het project af met een heel toepasselijk kadootje. Kom dus in de adventsweken elke keer naar de kindernevendienst en doe met ons mee! Je hoeft je niet op te geven, we gaan ervan uit dat je er net zo veel zin in hebt als wij en rekenen dus  gewoon op je komst!

Paasproject 2014
 
      

Op 9 maart starten we met het paasproject tijdens de kindernevendienst.
Tijdens dit project gaan we op zoek naar de stilte.
Het thema voor de komende weken::
9 maart: Jezus gaat naar Jeruzalem
16 maart: In de tempel
23 maart: De oneerlijke oppassers
30 maart: Groot denken
6 april: Ik blijf bij jou.
13 april: Jezus bidt
20 april: Ga verder!
 
Maar we hebben nog meer waarvoor we je van harte uit willen nodigen:
Broodhaantjes bakken bij bakkerij Deterd: woensdag 9 april om 16.00 uur.
Palmpaasstokken maken: zondag 13 april om 9.30 uur in de hal van het wijkcentrum.
 
Voor het paasproject tijdens de kindernevendienst hoef je je niet aan te melden. Voor het bakken van broodhaantjes en het maken van een palmpaasstok wél. Dit kun je doen door je aan te melden tijdens de kindernevendienst of bij Rosalinda van Loon via prvanloon@kpnmail.nl
 
Heb je nog palmpaasstokken van vorig jaar, lever die dan zo snel mogelijk in bij de kindernevendienstleiding.
 
Buxustakken
Voor het maken van de palmpaasstokken, waar zich altijd heel veel kinderen voor aanmelden, hebben we heel wat buxustakken nodig. Heeft u buxustakken in de tuin die u wel kunt missen, neemt u dan contact op met Rosalinda van Loon, tel 490135, of via bovengenoemd mailadres, zodat we weten of we voldoende materiaal kunnen verwachten. We halen de takken dan bij u op of u kunt ze inleveren op zaterdag 12 april om 14.00 uur in de Schelf.
 
De kindernevendienstleiding

 
Jongeren die hongeren 2014 Jongeren die hongeren 2014

Actie Jongeren die Hongeren voor Serious Request:
De opbrengst van ‘NOACH jongeren die hongeren 2014’ is maar liefst 2000 euro! Op kerstochtend hebben de jongeren dit in de dienst aan de gemeente meegedeeld. Ze hebben de cheque met het bedrag op dinsdag 23 december zelf bij het Glazen Huis (van Serious Request) in Haarlem overhandigd.
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.