PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Muziek in NOACH - Komende concerten Muziek in NOACH - Komende concerten

Datum Tijdstip Concert
14 december 19:30 Volkskerstzang
8 februari 19:30 Sursum Corda
http://www.sursumcorda-almelo.nl/
13 april 20:00 Passie Pasen concert
Young Messiah
Door Samen op Weg uit Bergentheim
https://www.samenopweg.com/
24 mei 19:30 Scheppingsconcert met de Frank den Bakker-koren:
ACM, De Lofstem en Together

 
passie-pasen concert 2018 passie-pasen concert 2018

Indruk van het Passie Pasen concert 2018
In een goed gevulde NOACH kerkzaal beleefden we een prachtig Passie Pasen concert. Onder leiding van dirigent Frank den Bakker gaven 3 koren te weten het ACM, Baptistenkerkkoor en Together, samen met een groep van 8 strijkmusici een belevenisvolle avond met liederen en muziek en declamatie over de lijdenstijd. Dit was voor de aanwezigen een opmaat naar het Paasfeest van 2018 dat we de komende week hopen te vieren. De werkgroep Muziek in NOACH bedankte namens Rob Franken allen die een bijdrage hadden gegeven aan deze mooie avond.

-----------------------------
Zo vieren we Kerst en zo kijken we alweer uit naar de 40 dagentijd. Tijd om uw agenda te trekken en de datum van 23 maart te noteren. Dan vindt het eerste concert plaats in de serie concerten van Muziek in NOACH, het Passie-Pasen Concert. Traditioneel op de laatste vrijdagavond voor de Stille Week, 19.30 uur. Net als vorig jaar een gezamenlijk concert van de bekende drie "Den Bakker" koren. Vorig jaar was de kerk afgeladen vol en we hopen en verwachten dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. 

De aanvang is 19.30 uur, de entree is gratis. Na afloop wordt er een collecte gehouden ter dekking van de onkosten. In dit concert komen de vier dagen van Pasen: Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen voorbij door middel van inleidende teksten, koorzang en instrumentale bijdragen.  Medewerkenden zijn o.a.: het Almelo’s Christelijk Mannenkoor,  het koor De Lofstem en Zanggroep Together.
Voor meer informatie: Hans Klumpers, tel. 499686, email  

 
Muziek in NOACH Muziek in NOACH

Muziek speelt een belangrijke rol binnen NOACH. De werkgroep muziek in NOACH heeft twee uitgangspunten:

Versterking en verfijning van muzikale uitingen binnen de kerkdienst. De kerkdienst staat centraal en muziek en zang staan in dienst van de viering. Muziek en zang moeten thema en inhoud van de dienst versterken en ondersteunen. Gevierd in alle vrolijkheid wanneer er feestelijk gevierd mag worden, ingetogen gevierd wanneer de droefheid van het bestaan centraal staat. De muziek staat centraal maar de boodschap klinkt er (steeds) in door. Dit laatste is voorwaarde om te organiseren vanonder de vlag van NOACH. We ontwikkelen een concertagenda langs de lijnen van het kerkelijk jaar.

 
Bevrijdings-concert - was weer een groot succes Bevrijdings-concert - was weer een groot succes

Geslaagd Bijvrijdingsconcert op 19 mei 2017Het Bevrijdingsconcert in de NOACH kerk in wijkcentrum De Schelf had een aantal thema's zoals 'de bezetting', 'de bevrijding nadert', 'oorlogsjaren Nederland' en als afsluiting 'de bevrijding een nieuw begin'. Dit werd muzikaal ten gehore gebracht door fanfareorkest C.O.V. Wilhelmina onder leiding van Martijn Blaak.

Binnen dit thema speelde pianoduo Martijn en Stefan Blaak vierhandig een aantal nummers. Kortom: een gepast concert in een heel gemoedelijke sfeer.Hier de link naar de film die gemaakt is door AAVisie

Agenda:
Op vrijdag 19 mei 2017 organiseert de werkgroep “Muziek in NOACH” een bijzonder bevrijdingsconcert:

 
passie-pasen concert - laatste concert passie-pasen concert - laatste concert

 
Muziek in NOACH - Vorig concert Muziek in NOACH - Vorig concert

Gedachtenisconcert in NOACH

Op vrijdag 4 november 2016 organiseert werkgroep “Muziek in NOACH” een bijzonder Gedachtenisconcert. Het Russisch vrouwenkoor Radusja zal een prachtig optreden verzorgen.

Zie hieronde de poster voor de overige meewerkenden.

Locatie is de NOACH-kerk (Schelfhorst) Binnenhof in Almelo.
De aanvang 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur
Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Er wordt aan het eind van het concert gecollecteerd ter dekking van de onkosten. Koffie/thee voor aanvang concert à € 1,=

 
2016 uitgevoerde concert 2016 uitgevoerde concert

Laatst uitgevoerde concerten

Bevrijdingsconcert in NOACH
 
Op zaterdag 7 mei 2016 organiseert de werkgroep “Muziek in NOACH” een bijzonder bevrijdingsconcert. Medewerkenden zijn: Het orkest van Almelo o.l.v. Dianne Eising en Carl Gieszen op de vleugel. Daarnaast is er nog een verrassingsoptreden  
 
Het wordt een gevarieerd programma, bestaande uit muziek rond 4 en 5 mei; bekende bevrijdingsliederen en klassieke stukken afgewisseld met pianomuziek.
 
Locatie is de NOACH-kerk (Schelfhorst) Binnenhof in Almelo.
De aanvang 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur
Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Er wordt aan het eind van het concert gecollecteerd ter dekking van de onkosten. Koffie/thee voor aanvang concert à € 1,=Voorlaatst uitgevoerde concert

De laatste muzikale avond in de vorm van een concert in NOACH, was de uitvoering van het Paasproject "Het is volbracht" door gospelkoor Onderweg uit Almelo. Dit vond plaats op zaterdag 19 maart 2016 om 19:30.
Wat hebben we een bijzondere week achter de rug binnen onze gemeente NOACH. Een serie prachtige vieringen waarmee we de Stille Week uitmondend in het feest van de Paasmorgen met elkaar hebben doorleefd en gevierd.

Het was de start van een bijzondere week als voorbereiding op Pasen. De start met dit concert de "Passion" van het gospelkoor "Onderweg" was toch een belevenis. Onder de titel "Het is volbracht" zingend en musicerend en lezend het hele verhaal vanaf Palmpasen. Deze avond verdiende meer aandacht maar voor de aanwezigen denk ik een intense beleving

Hieronder staat nog de afgebeelde uitnodiging.
Hieronder ziet u de poster met alle gegevens voor deze avond. U bent van harte uitgenodigd!

Namens de kerkeraad van NOACH nodigen wij u van harte uit voor het bijwonen van onze Passion, “Het is volbracht”, uit te voeren door het bekende Gospelkoor, “Onderweg”. Het complete Paasverhaal in een nieuwe jas gegoten. Ook willen wij u vragen waar mogelijk deze aankondiging en uitnodiging te delen binnen uw gemeente of organisatie.

 
 

Inloggen


Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Actueel:
Vrouwendag    Kerkbalans-uitslag
 
Welkom in de kerk - Jaarthema 2017-2018
meer
 
Wijknieuws
meer
 
Facebook
Hier gaat u naar de facebook pagina van NOACH
 
NOACH kerkdiensten op internet
Nieuw: Live nu met bea-merpresentatie. Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor
op het bovenstaande logo
of klik hier
meer
 
Elke eerste zondag
meer
 
Oud papier / Nieuwe plek
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.