PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Stille week en zondag 5 april Stille week en zondag 5 april
Paasnachtdienst, Stille Zaterdag 4 april 21.00 uur
In deze dienst vieren we de omslag van het donker naar het licht. dat omslagpunt wordt ook uitgedrukt door de wisseling van het antependium van rood naar wit. Daarna worden de nieuwe Paaskaarsen voor de kerk en de jeugdkerk binnengedragen. We lezen in deze dienst een aantal lezingen die voor de Paasnacht geëigend zijn, op verschillende manier, uit de Bijbel, als gedicht, en een (naar Genesis 6) gelezen door de lector een ingekorte versie van lied 163a: Zeshonderd jaar is Noach oud. De zanggroep Together verleent weer zijn medewerking en we vieren samen de maaltijd van de Heer. Bij het verlaten van de kerk, krijgt u een brandend kaarsje aangereikt en zingen buiten: U zij de glorie. Als u een eigen huispaaskaars heeft, kunt u die ook ontsteken aan de nieuwe Paaskaars. Voor Witte Donderdag is er een papieren liturgie, de andere dagen gebruiken we de beamer. Het U zij de glorie kent u vast wel uit uw hoofd, maar er zijn voor buiten ook papieren. exemplaren.

Paasmorgen 5 april 10.00 uur
De kinderen sluiten vandaag het project ‘Met open handen’ af. Het onderthema voor Pasen is: Het lege graf. Vandaag zien we hoe Eef haar opa begroet, ze wil hem het liefst nooit meer loslaten. In het Bijbelverhaal horen we hoe Maria Jezus ontmoet. de lezingen zijn uit Hooglied 3: 1-11 en Johannes 20:1-18. Floris le Clercq verleent zijn medewerking aan deze dienst met trompet. Vandaag worden ook de spaarbusjes van de soberheidsactie ingezameld. De opbrengst is voor de Gravenruiters. De Stichting maakt het mogelijk dat mensen met een handicap onder professionele begeleiding aangepast kunnen pony/paardrijden. Bij De Gravenruiters rijden wekelijks vele gehandicapten, voornamelijk kinderen, waarvan 90% een beperking heeft. Ook is er het Meidenproject; gericht op meiden tussen 11 en 18 jaar met sociaal emotionele problemen. Kijk voor meer informatie op www.degravenruiters.nl. 

Liturgisch bloemstuk Paasmorgen
Vandaag vieren we Pasen: het geheim van het leven dwars door de dood heen. Met open handen mogen we dit geheim vieren.
Tussen de handen zien we een schaal vol witte bloemen. Ze vertellen over de gave van het licht dat volop stroomt. Onze handen mogen dat licht doorgeven.
Rondom zien we doorzichtige kralen als tranen van Maria, dwars door de tranen van verdriet en gemis heen, breekt de hoop door.


 
-------------------------------------------------------------

Vrijdag 3 april: Goede Vrijdag 19:30 uur:
We hebben een dienst voorbereid die sterk afwijkt van eerdere jaren. We volgen nu het lijdensevangelie aan de hand van litho’s die afgewisseld worden door liederen, teksten en gedichten. Ook klinkt er bijv. muziek van Ola Gjeilo, Serenity (O magnum mysterium, o groot mysterie) en J.S. Bach, St. Matthew’s Passion, Am Abend da es kühle war en gaan de gebeden in op heel actuele thema’s. Ook is er een aanklacht onder het kruis, naar Lied 585 door lector, voorganger en gemeente. De kaarsen worden in deze dienst gedoofd en ook na deze dienst verlaten we in stilte de kerk.

Liturgisch bloemstuk Goede Vrijdag
Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus.
De kleur paars van inkeer is aangevuld met  rood.
Bij het kruis staan rode bloemen als symbool van  de druppels bloed die in de aarde vallen.
Eén van de handen is tot een vuist gebald vanwege de gebalde vuisten die naar Jezus werden opgestoken, de andere is open als teken van de overgave van Jezus.
De klimop verwijst naar de trouw van de vrouwen die bij het kruis bleven staan.’ Donderdag 2 april: Witte Donderdag 19.30 uur:
We vieren samen het Heilig Avondmaal. We zitten dan als gebruikelijk aan tafels. Als u druivensap wilt, wilt u dat dan even aangeven aan de diakenen. we horen in deze dagen ook weer gedachten van jongeren. Together zal zijn medewerking aan deze dienst verlenen.
We lezen uit Exodus 12:1-8 en 11-14 en Johannes 13:1-20 en Johannes 14:15-31. De voorbereidingsgroep heeft voor dit jaar gekozen voor een muzikale meditatie. We vragen u zoveel mogelijk in stilte de kerk te verlaten.

Liturgisch bloemstuk Witte donderdag
Op deze dag gedenken wij hoe Jezus’ handen de voeten wasten van zijn leerlingen.
Jezus vraagt zijn leerlingen het zelfde te doen als Hij.
De handen in de schikking zijn naar voren gebogen.
Naar wie strekken wij onze handen uit? 


 
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.