PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Zondag 22 mei Zondag 22 mei
Zondag 22 mei: zondag Trinitatis. Deze dienst wordt uitgezonden door LOA. er zal ook een projectkoor uit Sursum Corda meezingen. De lezingen zijn (met enig voorbehoud omdat het nieuwe nummer van Kind op zondag nog niet uit is):  Spreuken 8:22-31 en Johannes 3:1-16

Trinitatis: 
Drievuldigheidszondag
. God als één en drie. God als Vader, Zoon en Geest; God voor ons, naast ons en achter ons. Omdat God niet in één beeld of aspect te vatten is, maar ons steeds uitdaagt, God, en dus geloof, vanuit verschillende hoeken, te onderzoeken.

Foto uit de dienst met Sursum Corda

 Zondag 15 mei: Pinksteren. In deze dienst noemen we ook de namen van de dopelingen en de belijdeniscatechisant. Het thema voor deze Pinksterdienst is: Dit moet je horen!, de lezingen zijn: Joël 3:1-5 en Handelingen 2:1-11. 

Voor de ouders en kinderen
Op 15 mei,  Pinksteren, vragen we de kinderen voor de dienst bij de kerkenraadskamer te verzamelen. Sanne de Pijper zal molentjes maken met linten er aan. Dit als symbool van de wind, en zo van Gods Geest die waait. Zo willen we met de kinderen binnenkomen, terwijl ze die in beweging zetten en een rondje door de kerk lopen. We hopen dat er veel kinderen komen! In de dienst worden ook de namen genoemd van de kinderen die sinds Pinksteren vorig jaar gedoopt zijn en van degene die belijdenis van haar geloof heeft afgelegd.

 ​---------------------------------
 
Op Pinksterzondag is het weer de bedoeling dat wij met z’n allen 200 rode heliumballonnen oplaten. De kaartjes liggen dan op die zondag 15 mei weer gereed, ‘s-morgens vóór de dienst.
U kunt dan uw naam op het kaartje invullen, ons adres is verder reeds ingevuld.
Kortom: een extra feestelijke dienst.

Terug gekomen balonnen!
Er zijn een aantal balonen teruggekomen vanuit Duitsland in het gebied over de grens.
Het zijn  de ballonnen van Niesje en Epke Horst, gevonden in Arnsberg,
die van Martha Nijhoff (Kircharbach)
en die van Beco Schaap (Appelhülsen).
Onderstaand kaartje is van de hand van onze scriba Marjan Smits. U kunt zien dat de vindplaatsen op een rechte lijn liggen.
De ballon van Rosalinda van Loon is gevonden door Vera Koch, Schachtstraat 13, 59192, Berkamen. Dld.

Zondag is er JeugdkerkPinksteren is een werkwoord.
We zien jullie toch om 10 uur? Na de dienst laten we ballonnen op i.v.m. Pinksteren!
Groet, Team JeugdkerkWij vieren vandaag het feest van Gods Geest die ons samen verbindt.
In de bloemschikking zien we twaalf samengebonden takken als symbool voor de twaalf leerlingen van Jezus.
De rode bloemen als vurige tongen  verwijzen, samen met de vlammetjes, naar de Heilige Geest die zij ontvangen en aan de wereld mogen doorgeven.
 


Op het doopvont staan de sterren en de duif als teken dat dit Licht doorwerkt in de harten van mensen. Kinderen die gedoopt zijn krijgen de ster en een nieuw belijdend lid de duif.
Bij het noemen van hun naam wordt een lichtje aangestoken en krijgen ze bloemen die symbool staan voor  Vader, Zoon en Heilige Geest.

 ​---------------------------------

Zondag 8 mei: 7e zondag van Pasen.
Dr Anne van der Meiden​
gaat voor. 
De schriftlezingen en de preek worden in het Twents gedaan.
De lezingen worden in het Nederlands weergegeven op de beamer, zodat mensen die geen Twents verstaan, toch begrijpen waar het over gaat.
De lezingen zijn uit JOEL 3 en ’N EERSTEN BREEF AN DE KORINTIERS 12: 1 t/m 11
Het thema voor de kindernevendienst is: Jij ziet mij. 
​---------------------------------

Zondag 1 mei: 6e zondag van Pasen.
Da Monica Schwarz​
gaat voor. Het thema is Liefde.
De lezingen zijn uit: Johannes 14: 27 en Deuteronomium: 31: 6 en 8 
Zondag is er jeugdkerk, met als thema: Onze Vader...tot in eeuwigheid, amen.
​---------------------------------

Voorgaande zondag 24 april: 5e zondag van Pasen. Thema: Praat erover, schrijf het op. Lezingen: Deuteronomium 6:1-9 en Johannes 13:31-35.

De zangroep Together onder leiding van Frank den Bakker en de fluitisten Renée Mels en Fennie Bouwsema zullen aan deze dienst meewerken als muzikale ondersteuning van deze kerkdienst.

---------------------------------

Voorgaande zondag 17 april: 4e zondag van Pasen. Er zijn al aanmeldingen voor de Doop. Het thema voor de nevendienst is: Kijk dan naar wat ik! De lezingen zijn: Numeri 27:12-23 en Johannes 10:22-30.

Er is om 10 uur weer Jeugdkerk!

We gaan vandaag praten met de jeugd over bidden. Waarom bidden?
​---------------------------------

Voorgaande zondag 10 april
3e zondag van Pasen. Het thema voor de nevendienst is: Je ziet het echt, met als lezingen Jeremia 32:36-41 en Lucas 24:35-48.
In deze dienst hoopt Gini Pullen aanwezig te zijn ivm de soberheidsactie die bestemd is voor het kindertehuis in Oeganda. Ook de quilts zullen dan overhandigd worden. In alle Protestantse kerken is ook extra aandacht voor ZWO (Moldavië).

Voorgaande zondag 3 april
Op zondag 3 april 2016 om 10:00 uur vindt er weer een Taizéviering plaats in NOACH. Het thema voor de dienst is: "Jezus leeft en wij met hem". De zangroep Together verleent weer haar vocale medewerking.
Zo kort na Pasen zal in deze viering de glans van Pasen nog nagloeien. We zullen veel zingen, we zullen van tijd tot tijd stil worden, er wordt uit de bijbel gelezen en gebeden. En dat alles in een kerkruimte die de sfeer van Taizé  ademt: kaarsen, iconen en oranje doeken die de vlammen van de Geest verbeelden. Van harte aanbevolen om dit mee te vieren.
Wees dan ook hartelijk welkom!
Namens de voorbereidingscommissie,
Henriët Veenstra-LoomsFoto van een dienst uit de Taizé gemeenschap in Frankrijk

 
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.