PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Voorgaande Taize diensten Voorgaande Taize diensten

Zondag 3 februari 2019:  4e zondag na Epifanie. Henriët Veenstra-Looms zal dan voorgaan. Dit is een Taizéviering met liederen uit deze Franse geloofsgemeenschap. er is ook kindernevendienst. (Iedere 1e en 3e zondag van de maand). Het thema voor de nevendienst is: Doe iets!, met als lezing Ester 4.

Taizéviering NOACH:

In een kerk die is ingericht in de sfeer van Taizé zullen we samen prachtige liederen zingen, we luisteren naar gedeelten uit de bijbel en zijn van tijd tot tijd stil om te overdenken wat we hoorden en zongen.
De hele dienst is echte Taizéviering, met die onderdelen die in een zondagse kerkdienst onmisbaar zijn.
In dat alles voert de Taizébeleving echter de boventoon – een dienst van verstilling dus, stil worden en je proberen te openen voor het geheim en de kracht van geloven. Together is er natuurlijk weer bij voor de veelstemmigheid van het zingen en Frank den Bakker bespeelt de vleugel. Franks dochter, Elianne, doet ook weer mee met haar viool. Van harte welkom om met ons mee te vieren. Na de viering is er koffie/thee/fris en gelegenheid tot napraten en elkaar ontmoeten.

Namens de werkgroep, Henriët Veenstra-Looms.
 
Video "Jubilate Deo" en foto's uit de gemeenschap in Taizé


 
 
Zondag 4 november 2018 10:00 uur: Taizé dienst. Voorganger mevr. Henriët Veenstra-Looms

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/znUcC-SNLbiIWNko4orFaMVd49bFsH4IcJjEI-sW-Kfiz-Jzb2N1hZWQodF6tB5Ae5o3keQwwmLzsYb-jovp9-zwbfW79iK44RXr3hZirPs4gWrNF1Pz0K5AhII=s0-d-e1-ft#http://www.pga-noach.nl/uploads/klant101/images/diversen/taizelogo.jpgTaizéviering NOACH: In een kerk die is ingericht in de sfeer van Taizé zullen we samen prachtige liederen zingen, we luisteren naar gedeelten uit de bijbel en zijn van tijd tot tijd stil om te overdenken wat we hoorden en zongen. De hele dienst is echt Taizéviering, met die onderdelen die in een zondagse kerkdienst onmisbaar zijn. In dat alles voert de Taizé-beleving echter de boventoon – een dienst van verstilling dus, stil worden en je proberen te openen voor het geheim en de kracht van geloven.
Together is er natuurlijk weer bij voor de veelstemmigheid van het zingen en Frank den Bakker bespeelt de vleugel. Franks dochter, Elianne, doet ook mee met haar viool.
Van harte welkom om met ons mee te vieren. Na de viering is er koffie/thee/fris en gelegenheid tot napraten en elkaar  ontmoeten.

Namens de werkgroep,  Henriët Veenstra-Looms
 
----------------------------

Taizéviering NOACH: 8 april 2018

Taizéviering NOACH. 

Zondag, 8 april, was er weer een Taizéviering in onze wijkkerk NOACH. Thema voor de viering was deze keer: Het is en blijft Pasen! In een kerk die is ingericht in de sfeer van Taizé zongen we samen prachtige liederen, we luisterden naar gedeelten uit de bijbel en het was van tijd tot tijd stil om te overdenken wat we hoorden en zongen. De dienst is een Taizéviering,  omlijst met die onderdelen die in een zondagse kerkdienst onmisbaar zijn. In dat alles voert de Taizébeleving echter de boventoon – een dienst van verstilling dus, stil worden en je proberen te openen voor het geheim en de kracht van geloven. Together is er natuurlijk weer bij voor de veelstemmigheid van het zingen en Frank den Bakker bespeelt de vleugel. Zijn dochter, Elianne den Bakker, zal op de viool spelen. Na de viering is er koffie/thee/fris en gelegenheid tot napraten en elkaar ontmoeten.  
   
Namens de werkgroep, Henriët Veenstra-Looms.
-------------------------------

Twee keer per jaar vindt er een Taizéviering plaats in NOACH.
De zangroep Together verleent altijd de muzikale ondersteuning door het zingen van mooie en bekende liederen uit Taizé.
------------------------------
 
Zondag 12 november 2017 10:00 uur: Henriët Veenstra-Looms ging voor.
Dit was een Taizéviering met mooie liederen uit deze geloofsgemeenschap in Frankrijk. Het thema van de nevendienst is: een brief die hoop geeft aan de hand 1 Tessalonicenzen 4:13-18. Na de dienst is er koffiedrinken.

Op zondag 2 october 2016 om 10:00 uur vond er weer een Taizéviering plaats in NOACH.
De zangroep Together verleende weer de muzikale ondersteuning.

-------------------------------

Afgelopen zondag 3 april 2016 vierden we weer een prachtige dienst. Het thema voor de dienst was: "Jezus leeft en wij met hem". We zongen als eerste het mooie lied "Als alles duister is"; u ziet het hiernaast afgebeeld. Verder zongen we het prachtig en gedragen klinkende "Heer hoor mijn gebed"
Ook waren er stilte momenten om te overdenken wat we lazen en zongen. In deze stilte kun je danken/bidden voor wat er in je op komt. Je kunt ook gewoon stil zijn, echt stil proberen te worden om iets van God te ervaren. U bent van harte welkom in de volgende dienst.
 
-------------------------------

De dienst van october 2015
Afgelopen zondag 11 oktober 2015 hebben we weer een bijzondere Taizéviering beleefd in NOACH.
Thema voor de viering was deze keer: Kind van God – in heel je leven.
In een kerk die is ingericht in de sfeer van Taizé zongen we samen prachtige liederen, we luisterden naar gedeelten uit de bijbel en we waren van tijd tot tijd stil om te overdenken wat we hoorden en zongen.

Together was er natuurlijk weer bij voor de veelstemmigheid van het zingen. Frank den Bakker bespeelde de vleugel en Hike Flurina Hiemstra speelde fluit.
U bent altijd van harte welkom om met ons mee te vieren.

Na de dienst was er koffie/thee en gelegenheid voor ontmoeting.

Namens de werkgroep, Henriët Veenstra-Looms

Video "Jubilate Deo" en foto's uit de gemeenschap in Taizéterug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.