PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Samenloop voor de Hoop 2018 - was groot succes! Samenloop voor de Hoop 2018 - was groot succes!

Beste mensen,

De meesten van u weten het al. Van zaterdag 10 juni tot zondag 11 juni wordt in Almelo een groot evenement georganiseerd. Dit gebeurt vanuit het KWF en heeft slechts 1 groot doel: als Almelose gemeenschap zoveel mogelijk geld inzamelen voor de bestrijding van de ziekte kanker die nog steeds in zoveel huisgezinnen rondwaart. In teams wordt met elkaar 24 uur gelopen, van 14.00 uur tot 14.00 uur de volgende dag, dag en nacht. Non-stop waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Het is wandelen, geen hardlopen en dus kunnen velen een mooie sportieve bijdrage leveren. Elk teamlid hoeft maar 1 uur of max. 2 uur te wandelen. Op dit moment zijn er bijna 30 teams. Ook als kerkelijke gemeente NOACH hebben we ons met een team aangemeld. Het NOACH-team heeft nu al 20 deelnemers, dus dat is al een prachtig team. Dit team zal zich presenteren aan u na afloop van de kerkdienst van 7 mei. Het wordt druk op het liturgisch centrum. Ook zal Frida dan het een en ander vertellen over deze grote Samenloop. Wie nog mee wil doen, ook dat kan nog steeds. Meldt u dan aan via de website https://samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/almelo  De kosten zijn € 15,00 per persoon. Meldt u zich dan aan teamlid van Team Noach.

Maar dat is niet de kern van deze brief. We willen u alvast laten weten dat we een aantal acties gaan opzetten om daarmee natuurlijk ook weer gelden in te zamelen voor het goede doel. En op twee van die acties die plaatsvinden aan de vooravond van dit grote evenement, dus op vrijdag 9 juni 17.30 uur willen wij u alvast wijzen. Daarbij hebben we ook gezocht naar activiteiten die passen bij ons als gemeente NOACH.

 1. Voor ons als gemeente heeft “delen van brood en wijn” een grote symbolische betekenis. We weten wat ermee bedoelen, namelijk weer verder mogen in Zijn naam.

Om die betekenis te koppelen aan deze actie met als doel, dat mensen weer gezond verder kunnen, organiseren we een eenvoudige, doch voedzame maaltijd. Deze maaltijd zal bestaan uit soep, brood en rode wijn (uiteraard ook druivensap). Meer niet, maar ook niet minder. Voor die maaltijd kunt u voor € 10,00 intekenen. Daarvan gaat dan ongeveer de helft naar het Goede Doel. We kunnen ongeveer 100 deelnemers plaatsen.  Is er meer belangstelling dan zullen we nog een 2de avond organiseren.

 1. Tijdens die avond op 9 juni organiseren we ook nog een “talentenveiling”. Dat gaan we doen tussen de maaltijd door. Deelname aan de veiling is geheel vrijwillig, u bent tot niets verplicht. Maar iedereen die het weleens heeft meegemaakt weet ook hoe leuk dit type veilingen is als schouwspel, ook als u niet actief meedoet.

  1. Veilingstukken worden geveild via het systeem van een Amerikaanse veiling. Dat betekent eenvoudig dat u kunt bieden op een veilingstuk en alleen het verschil met het eerdere bod hoeft te betalen. Dat gaat dus in hele kleine stapjes van € 0,50 of € 1,00. De laatste bieder krijgt het veilingstuk.

  2. Hoe komen we nu aan die 5-7 veilingstukken? Dat is de talentenjacht. Gemeenteleden mogen zelf een veilingstuk aandragen en ook dat moet iets hebben van betekenis voor de gemeente. Enkele voorbeelden.

 1. U vindt het leuk om te koken voor een groepje van 4. Dan kunt u een maaltijd voor 4, dus voor uzelf en 2 of 3 gasten, als veilingstuk inbrengen. Zelfs de datum kan al worden vastgelegd. U verzorgt de maaltijd en de winnaar van de veiling komt op de afgesproken avond gezellig bij u eten.

 2. U bent bereid om tijdens de vakantie van een gemeentelid het gras thuis te maaien. Het veilingstuk is dus, 2 x grasmaaien van X-juni tot Y-juni. Dit kost u niets aan geld maar alleen een beetje tijd.
  Een alternatief: aan grasmaaien beleeft u geen plezier maar u bent wel bereid om in het najaar de dakgoten een keer schoon te maken voor de winter.  
  Welnu, een prachtig veilingstuk.

 3. Maar een veilingstuk kan natuurlijk ook zijn een mooie doos van zelfgemaakte jammen met een heerlijke, natuurlijk ook zelfgemaakte fles advocaat.  

 4. Bent u volgens uw kleinkinderen de beste “Pannenkoekenbakker van de wereld”? Dan zou uw veilingstuk kunnen zijn om pannenkoeken te bakken tijdens een kinderfeestje.

 5. En zo kunnen we nog uren verder gaan. Maar het gaat om uw talent, waar bent u goed in, wat vindt u leuk?

Denkt u er alvast maar eens over na. We gaan iets leuks en tegelijkertijd iets moois organiseren. En noteer de data, staan die alvast genoteerd in uw agenda. Natuurlijk gaan we ook weer dingen verkopen, kijkt u maar, enkele voorbeelden. SKIER WöSKE niet te lezen? Maakt u vast al nieuwsgierig, prima!terug
 
 
40 dagen-
tijd kalender

meer
 
Facebook
Hier gaat u naar de facebook pagina van NOACH
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
Meet and Eat met vluchtelingen    
 
Een goed verhaal - Jaarthema 2019-2020
meer
 
Wijknieuws

  meer
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.