PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Samenloop voor de Hoop 2019 Samenloop voor de Hoop 2019
Succesvolle Samenloop voor Hoop!!
We kunnen terugzien op een succesvolle Samenloop Voor Hoop van zaterdag 22 en zondag 23 juni jl.
U heeft uit de media kunnen vernemen dat de opbrengst ruim € 83.000,= is en er komen nog steeds gelden binnen! Mede door verkoopacties van alle teams, sponsorbijdragen  van familie en vrienden van deelnemers en natuurlijk door de deelnemers zelf is dit mooie bedrag bij elkaar gebracht.

Het weer was geweldig, de sfeer top en vooral de kaarsenceremonie zeer indrukwekkend. Als u geweest bent, weet u wat ik bedoel en als u niet geweest bent, heeft u zeker wat gemist! Graag wil ik als teamcaptain van team Noach niet alleen onze “lopers” maar iedereen bedanken die op zijn of haar manier een steentje heeft bijgedragen en natuurlijk ook mijn dank voor de prettige samenwerking met de teams Siem, Sjoers, Hands On en Take 5.

Een grote pluim en alle lof voor de organisatie van deze editie van de Samenloop voor Hoop, waar o.a. Frida Wessels en Gonneke Bennes deel van uit maakten. We zien uit naar de volgende editie!
Bouwe Hellema
------------------------

Bericht over aanmelden
De website voor de Samenloop voor Hoop in Almelo is aangepast door het KWF.
Op deze pagina kunt u zich aanmelden: https://www.samenloopvoorhoop.nl/doe-mee
Klik op Deelnemers etc. 
en geef je op bij team 15, NOACH. Kom op, doen!!! Hoe meer mensen hoe meer vreugd.
En het is natuurlijk gezelliger om niet alleen te lopen, dus motiveer zoveel mogelijk familie, vrienden enz. om zich aan te sluiten bij team NOACH om mee te doen met deze Samenloop op 22 en 23 juni 2019. Deelnamekosten: 15 euro p.p. Dit komt geheel ten goede aan het KWF.

Zaterdag 22 juni
In 2017 heeft een aantal gemeenteleden van de NOACH mee gedaan aan de Samenloop voor Hoop, een wandelevenement van het KWF, de opbrengst van dit evenement komt ten goede aan onderzoeken om kanker te genezen, beheersbaar te maken of om te buigen naar een chronische ziekte.
In 2019 is er weer een Samenloop voor Hoop in Almelo en wel op zaterdag 22 juni vanaf 14.00 uur en zondag 23 juni tot 14.00 uur bij voetbalvereniging AVC Heracles aan de Bornsestraat (dus de amateurvereniging) 
Wat houdt  SamenLoop voor Hoop op hoofdlijnen in?
De SLvH is een 24-uurs wandelestafette waarbij er door de deelnemers rondjes wordt gelopen op een van de velden van AVC Heracles.
Het evenement is gedurende 24 uur en staat symbool voor de ziekte kanker, welk ook dag en nacht door gaat. Tijdens dit evenement is er continu entertainment,, workshops, mogelijkheid voor de teams om te blijven overnachten op het terrein van de SLvH, voor kinderen van alles te beleven en is er voldoende te eten en te drinken, waarvan de opbrengst grotendeels naar het KWF gaat.
 
Verder zijn er drie belangrijke momenten, de zgn. ceremonies:
1. Openingsceremonie met onze eregasten. Dat zijn de mensen die kanker hebben en hun naasten. Ze lopen samen met o.a. de burgemeester de eerste ronde.
2. Kaarsenceremonie, om 23.00 uur ‘s avonds staan we even stil bij hen die er niet meer zijn.
3. Sluitingsceremonie, het geld wordt aan KWF overgedragen en we sluiten af.
 
Aan de deelnemers/teams wordt vanaf nu gevraagd om activiteiten te gaan ondernemen die geld opbrengen. Al die acties tezamen met de acties die in de 24 uur op 22 en 23 juni worden uitgevoerd brengen natuurlijk een bepaald bedrag bijeen. Dat geld gaat naar KWF Kankerbestrijding. Een deel van opbrengst gaat naar het nieuwe inloophuis in Almelo. Het Alma inloopershuis is een plek waar kankerpatiënten en hun familieleden en/of nabestaanden kunnen delen.
 
Bouwe Hellema heeft zich opgeworpen als teamcaptain en heeft de NOACH als team al aangemeld bij de Samenloop. Hij wordt geassisteerd door Frida Wessels.
We hopen als NOACH gemeente weer met een mooie grote groep mee te doen evenals in 2017! Je hoeft natuurlijk geen lid van de NOACH gemeente te zijn om met het NOACH team mee te kunnen lopen, dus vraag je familie en vrienden om samen met jou mee te doen !! 
DUS, meld je aan als loper van het NOACH team op de volgende site www.samenloopvoorhoop.nl/almelo en meld je aan als deelnemer van team NOACH. (team 15)
Deelname kost 15 euro dit komt geheel ten goede van het KWF, als je je aanmeldt op de site moet je dit overmaken. Volg de instructies op de vermelde site dan wijst het zich vanzelf.
 
Graag willen we samen met jullie extra acties bedenken en organiseren om als groep nog iets meer geld te genereren voor het KWF. Dus heb je een goed idee, kom ermee!!
We zullen in overleg met jullie een loopschema maken, er rekening mee houden dat met 2 of meer personen gezelliger is. Dus we kunnen veel wandelaars gebruiken!
 
Jullie doen toch ook (weer) mee?
Voor meer informatie kun je altijd bij 1 van ons terecht, telefoonnummer Bouwe: 06-53766185 of email hellema.prive@zonnet.nl of Frida, telefoon 06-23231455, email steefenfrida@gmail.com
 
Samenloop voor de Hoop 2018 - was groot succes! Samenloop voor de Hoop 2018 - was groot succes!

Beste mensen,

De meesten van u weten het al. Van zaterdag 10 juni tot zondag 11 juni wordt in Almelo een groot evenement georganiseerd. Dit gebeurt vanuit het KWF en heeft slechts 1 groot doel: als Almelose gemeenschap zoveel mogelijk geld inzamelen voor de bestrijding van de ziekte kanker die nog steeds in zoveel huisgezinnen rondwaart. In teams wordt met elkaar 24 uur gelopen, van 14.00 uur tot 14.00 uur de volgende dag, dag en nacht. Non-stop waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Het is wandelen, geen hardlopen en dus kunnen velen een mooie sportieve bijdrage leveren. Elk teamlid hoeft maar 1 uur of max. 2 uur te wandelen. Op dit moment zijn er bijna 30 teams. Ook als kerkelijke gemeente NOACH hebben we ons met een team aangemeld. Het NOACH-team heeft nu al 20 deelnemers, dus dat is al een prachtig team. Dit team zal zich presenteren aan u na afloop van de kerkdienst van 7 mei. Het wordt druk op het liturgisch centrum. Ook zal Frida dan het een en ander vertellen over deze grote Samenloop. Wie nog mee wil doen, ook dat kan nog steeds. Meldt u dan aan via de website https://samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/almelo  De kosten zijn € 15,00 per persoon. Meldt u zich dan aan teamlid van Team Noach.

Maar dat is niet de kern van deze brief. We willen u alvast laten weten dat we een aantal acties gaan opzetten om daarmee natuurlijk ook weer gelden in te zamelen voor het goede doel. En op twee van die acties die plaatsvinden aan de vooravond van dit grote evenement, dus op vrijdag 9 juni 17.30 uur willen wij u alvast wijzen. Daarbij hebben we ook gezocht naar activiteiten die passen bij ons als gemeente NOACH.

 1. Voor ons als gemeente heeft “delen van brood en wijn” een grote symbolische betekenis. We weten wat ermee bedoelen, namelijk weer verder mogen in Zijn naam.

Om die betekenis te koppelen aan deze actie met als doel, dat mensen weer gezond verder kunnen, organiseren we een eenvoudige, doch voedzame maaltijd. Deze maaltijd zal bestaan uit soep, brood en rode wijn (uiteraard ook druivensap). Meer niet, maar ook niet minder. Voor die maaltijd kunt u voor € 10,00 intekenen. Daarvan gaat dan ongeveer de helft naar het Goede Doel. We kunnen ongeveer 100 deelnemers plaatsen.  Is er meer belangstelling dan zullen we nog een 2de avond organiseren.

 1. Tijdens die avond op 9 juni organiseren we ook nog een “talentenveiling”. Dat gaan we doen tussen de maaltijd door. Deelname aan de veiling is geheel vrijwillig, u bent tot niets verplicht. Maar iedereen die het weleens heeft meegemaakt weet ook hoe leuk dit type veilingen is als schouwspel, ook als u niet actief meedoet.

  1. Veilingstukken worden geveild via het systeem van een Amerikaanse veiling. Dat betekent eenvoudig dat u kunt bieden op een veilingstuk en alleen het verschil met het eerdere bod hoeft te betalen. Dat gaat dus in hele kleine stapjes van € 0,50 of € 1,00. De laatste bieder krijgt het veilingstuk.

  2. Hoe komen we nu aan die 5-7 veilingstukken? Dat is de talentenjacht. Gemeenteleden mogen zelf een veilingstuk aandragen en ook dat moet iets hebben van betekenis voor de gemeente. Enkele voorbeelden.

 1. U vindt het leuk om te koken voor een groepje van 4. Dan kunt u een maaltijd voor 4, dus voor uzelf en 2 of 3 gasten, als veilingstuk inbrengen. Zelfs de datum kan al worden vastgelegd. U verzorgt de maaltijd en de winnaar van de veiling komt op de afgesproken avond gezellig bij u eten.

 2. U bent bereid om tijdens de vakantie van een gemeentelid het gras thuis te maaien. Het veilingstuk is dus, 2 x grasmaaien van X-juni tot Y-juni. Dit kost u niets aan geld maar alleen een beetje tijd.
  Een alternatief: aan grasmaaien beleeft u geen plezier maar u bent wel bereid om in het najaar de dakgoten een keer schoon te maken voor de winter.  
  Welnu, een prachtig veilingstuk.

 3. Maar een veilingstuk kan natuurlijk ook zijn een mooie doos van zelfgemaakte jammen met een heerlijke, natuurlijk ook zelfgemaakte fles advocaat.  

 4. Bent u volgens uw kleinkinderen de beste “Pannenkoekenbakker van de wereld”? Dan zou uw veilingstuk kunnen zijn om pannenkoeken te bakken tijdens een kinderfeestje.

 5. En zo kunnen we nog uren verder gaan. Maar het gaat om uw talent, waar bent u goed in, wat vindt u leuk?

Denkt u er alvast maar eens over na. We gaan iets leuks en tegelijkertijd iets moois organiseren. En noteer de data, staan die alvast genoteerd in uw agenda. Natuurlijk gaan we ook weer dingen verkopen, kijkt u maar, enkele voorbeelden. SKIER WöSKE niet te lezen? Maakt u vast al nieuwsgierig, prima! 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.