PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
NOACH NOACH

 

Het “hart en ziel” van wijkgemeente NOACH is te symboliseren in een beelddrager, in de Hebreeuwse letter Beth (of Béth).

Het is de letter waarmee de Hebreeuwse bijbel begint. "In het begin schiep God..., " (Beresjiet bara Elohim...).
Zo heeft elke letter in het Hebreeuwse alfabet een verhaal met symbolische betekenis.

Het woordje Beth betekent in het Hebreeuws huis. Voorbeeld: Beth-el betekent letterlijk 'huis van God', 'Godshuis'.

Wanneer we naar de vorm van de letter Beth kijken is het een huisje, een schuilplaats die aan één kant open is, zonder deuren, uitnodigend en gastvrij is.

 
De Béth vertelt: Je hebt “grond onder je voeten (het evangelie), een steun in de rug (gemeente, mensen om je heen), een dak boven je hoofd (hier jezelf kunnen zijn) en een open blik naar buiten (naar de sameleving en de wereld).

Of anders gezegd, huis NOACH is de "warme herberg" voor velen”. In die herberg ben je welkom, je mag jezelf zijn, je wordt niet veroordeeld maar gerespecteerd, jij doet ertoe, jij en wij kinderen van God. In die herberg luisteren we naar elkaar, naar mijn boodschap, jouw boodschap, onze boodschap. We kunnen veel voor elkaar betekenen en delen met elkaar? 


 
-----
 
Margreet Spoelsta schreef onderstaand gedicht over de Beth.
 
Beth, een huis voor onder weg
grond onder mijn voeten
steun in mijn rug
dak boven mijn hoofd

gedragen door verhalen
omringd door reisgenoten
beademd door wie liefde is

gegrond
gesteund
gezegend

op weg naar morgen
overmorgen
en onderweg soms even
thuis
​-----

In de liturgische bloem-schikkingen van Advent en Kerst 2012 staat de Béth, de tweede letter van het Hebreeuwse alfabet centraal. Hieronder ziet u dat verbeeld.De Béth  vertelt: Je hebt grond onder je voeten, een dak boven je hoofd en een beschermende muur in je rug; je kunt het huis aan de voorkant verlaten en het Licht tegemoet gaan. Er is uitzicht en de toekomst is open. Elke zondag van advent komt het licht dichter naar ons toe om met Kerst in het huis van de Béth te schijnen, want in Bethlehem, dat broodhuis betekent, is een kind geboren, het kind van het Licht.

Hoe zijn wij?
Het huidige NOACH wordt omschreven als ‘open oecumenisch’. Er wordt gewerkt aan de hand van een moderne, speelse manier van liturgie en binnen het gemeentezijn wordt opengestaan voor elkaar en de wereld. Dit komt ook tot uiting doordat het kerkgebouw onderdeel uitmaakt van het wijkcentrum, in het hart van de woonwijk Schelfhorst. NOACH staat open voor dialoog en voor andersdenkenden.
NOACH wil meer schakelmomenten op bijzondere momenten in het leven van gemeenteleden, waarbij het hele gezin en de totale gemeente worden betrokken.  
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.