PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Muziek in NOACH - Adventsconcert Muziek in NOACH - Adventsconcert
Vanwege de corona worden er voorlopig geen activiteiten georganiseerd door Muziek in Noach.
 
Muziek in NOACH - Regenboogcantorij Nijverdal Muziek in NOACH - Regenboogcantorij Nijverdal
Op vrijdag 13 december werd er in de kerkzaal van NOACH een adventsconcert gegeven door de koren De Lofstem en Zanggroep Together. Het thema was "Hoop en Licht".

Veel wijkgenoten genoten weer van een prachtig Kerstconcert.


Dit concert is voor iedereen toegankelijk. Het vervangt de Volkskerstzang die tot nu toe altijd in de kerkzaal van wijkcentrum De Schelfhorst gehouden werd.

Op 15 november werd er met volle inzet een prachting concertgegeven. Dank aan de Regenboogcantorij voor hun muzikale uitvoering!

Serie Muziek in NOACH

Vrijdag 15 november 2019 Kerkzaal NOACH, Schelfhorst                         
Aanvang 19.30 uur wijkcentrum De Schelf , Binnenhof 51 Almelo             


Entree gratis, collecte bij uitgang

Werken van o.a. Bach,Rossini , Mendelssohn ,Rutter en Gjeilo.                     
Organist ;Gerrit Hoekstra. Algehele leiding; Gerdinand Piksen.


De regenboogcantorij Nijverdal is een vocaal ensemble  dat bestaat uit zeer gevorderde amateurs die ook weer bij dit concert op hoog niveau presteren.Het programma van dit ensemble is zoals jaarlijks gebruikelijk , een muzikale rondgang door het kerkelijk jaar. Beginnend bij Kerst en eindigend bij de Eeuwigheidszondag .                           

Er klinken werken vanuit de barok tot en met hedendaagse componisten.
De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Gerrit hoekstra die tevens enkele orgelwerken zal spelen op het Vierdagorgel. Liefhebbers van vocale kerkmuziek kunnen hier hun hart en ziel ophalen.

Het concert maakt deel uit van de serie Muziek in NOACH.                                          

Volgende concert is een Adventsconcert op 13 december door diverse koren met een interactieve deelname van het publiek.
regenboogcantorij
 
Muziek in NOACH - Voojaarsconcert "Schepping" Muziek in NOACH - Voojaarsconcert "Schepping"
Op 24 mei genoot een bijna volle kerkzaal van een prachtig "Scheppingsconcert". 
Onder de leiding van Frank den Bakker werd met 3 koren en 8 strijkers en een lector, mooie zang, samenzang en muzikale uitvoeringen, een prachtig concert gegeven. Het was een geslaagde avond!

24 mei 2019 19:30 uur "Muziek in NOACH" - Scheppingsconcert met de Frank den Bakker-koren:
ACM, De Lofstem en Together

 
Muziek in NOACH - Komende concerten Muziek in NOACH - Komende concerten
Op zondagavond 14 april 19:30 Passie Pasen concert "Young Messiah" uitgevoerd door het koor Samen op Weg uit Bergentheim.Dit is het verhaal van Jezus Christus, de zoon van God, onze Heiland.  
De profeet Jesaja voorspelde reeds zijn komst en in de evangeliën kunnen we lezen over zijn geboorte, zijn leven op aarde, zijn lijden en sterven en zijn opstanding.

De componist Georg Friedrich Händel verwerkte al deze gegevens in zijn oratorium:
The Messiah. Tom Parker, een hedendaags componist, heeft deze Messiah van Händel opnieuw bewerkt opdat de jeugd van nu deze muziek beter zal gaan begrijpen. En zo ontstond "The Young Messiah". 
         
Deze tekst, gesproken door de verteller tijdens de ouverture van "The Young Messiah", maakt duidelijk 
waarom "Samen op Weg" besloot "The Young Messiah" in te studeren en op te gaan voeren.

 
14 april 20:00 Passie Pasen concert
Young Messiah
Door Samen op Weg uit Bergentheim
https://www.samenopweg.com/
24 mei 19:30 Scheppingsconcert met de Frank den Bakker-koren:
ACM, De Lofstem en Together


Op zaterdag 9 februari 2019 hadden we een prachtig concert met het  Concertkoor Sursum Corda - Rossini programma. Met velen genoten we van een prachtige uitvoering.

Het koor zong  o.a. delen uit Rossini’s Petite messe solennelle en Stabat mater.

Medewerkenden waren:

Concertkoor Sursum Corda Almelo;
Gerard van Kempen – piano;
Carina Vinke – alt;

Muzikale leiding: Eric Kotterink

http://www.sursumcorda-almelo.nl/
 
volkskerstzang 2018 volkskerstzang 2018
We beleefden met veel belangstellenden weer een prachtige Volkskerstzangdienst.


 
 
passie-pasen concert 2018 passie-pasen concert 2018
Indruk van het Passie Pasen concert 2018
In een goed gevulde NOACH kerkzaal beleefden we een prachtig Passie Pasen concert. Onder leiding van dirigent Frank den Bakker gaven 3 koren te weten het ACM, Baptistenkerkkoor en Together, samen met een groep van 8 strijkmusici een belevenisvolle avond met liederen en muziek en declamatie over de lijdenstijd. Dit was voor de aanwezigen een opmaat naar het Paasfeest van 2018 dat we de komende week hopen te vieren. De werkgroep Muziek in NOACH bedankte namens Rob Franken allen die een bijdrage hadden gegeven aan deze mooie avond.

-----------------------------
Zo vieren we Kerst en zo kijken we alweer uit naar de 40 dagentijd. Tijd om uw agenda te trekken en de datum van 23 maart te noteren. Dan vindt het eerste concert plaats in de serie concerten van Muziek in NOACH, het Passie-Pasen Concert. Traditioneel op de laatste vrijdagavond voor de Stille Week, 19.30 uur. Net als vorig jaar een gezamenlijk concert van de bekende drie "Den Bakker" koren. Vorig jaar was de kerk afgeladen vol en we hopen en verwachten dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. 

De aanvang is 19.30 uur, de entree is gratis. Na afloop wordt er een collecte gehouden ter dekking van de onkosten. In dit concert komen de vier dagen van Pasen: Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen voorbij door middel van inleidende teksten, koorzang en instrumentale bijdragen.  Medewerkenden zijn o.a.: het Almelo’s Christelijk Mannenkoor,  het koor De Lofstem en Zanggroep Together.
Voor meer informatie: Hans Klumpers, tel. 499686, email  h.klumpers@canisius.nl

 
Muziek in NOACH Muziek in NOACH
Muziek speelt een belangrijke rol binnen NOACH. De werkgroep muziek in NOACH heeft twee uitgangspunten:

Versterking en verfijning van muzikale uitingen binnen de kerkdienst. De kerkdienst staat centraal en muziek en zang staan in dienst van de viering. Muziek en zang moeten thema en inhoud van de dienst versterken en ondersteunen. Gevierd in alle vrolijkheid wanneer er feestelijk gevierd mag worden, ingetogen gevierd wanneer de droefheid van het bestaan centraal staat. De muziek staat centraal maar de boodschap klinkt er (steeds) in door. Dit laatste is voorwaarde om te organiseren vanonder de vlag van NOACH. We ontwikkelen een concertagenda langs de lijnen van het kerkelijk jaar.
 
Bevrijdings-concert - was weer een groot succes Bevrijdings-concert - was weer een groot succes
Geslaagd Bijvrijdingsconcert op 19 mei 2017Het Bevrijdingsconcert in de NOACH kerk in wijkcentrum De Schelf had een aantal thema's zoals 'de bezetting', 'de bevrijding nadert', 'oorlogsjaren Nederland' en als afsluiting 'de bevrijding een nieuw begin'. Dit werd muzikaal ten gehore gebracht door fanfareorkest C.O.V. Wilhelmina onder leiding van Martijn Blaak.

Binnen dit thema speelde pianoduo Martijn en Stefan Blaak vierhandig een aantal nummers. Kortom: een gepast concert in een heel gemoedelijke sfeer.Hier de link naar de film die gemaakt is door AAVisie

Agenda:
Op vrijdag 19 mei 2017 organiseert de werkgroep “Muziek in NOACH” een bijzonder bevrijdingsconcert:

 
passie-pasen concert - laatste concert passie-pasen concert - laatste concert
 
Muziek in NOACH - Vorig concert Muziek in NOACH - Vorig concert
Gedachtenisconcert in NOACH

Op vrijdag 4 november 2016 organiseert werkgroep “Muziek in NOACH” een bijzonder Gedachtenisconcert. Het Russisch vrouwenkoor Radusja zal een prachtig optreden verzorgen.

Zie hieronde de poster voor de overige meewerkenden.

Locatie is de NOACH-kerk (Schelfhorst) Binnenhof in Almelo.
De aanvang 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur
Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Er wordt aan het eind van het concert gecollecteerd ter dekking van de onkosten. Koffie/thee voor aanvang concert à € 1,=

 
2016 uitgevoerde concert 2016 uitgevoerde concert
Laatst uitgevoerde concerten

Bevrijdingsconcert in NOACH
 
Op zaterdag 7 mei 2016 organiseert de werkgroep “Muziek in NOACH” een bijzonder bevrijdingsconcert. Medewerkenden zijn: Het orkest van Almelo o.l.v. Dianne Eising en Carl Gieszen op de vleugel. Daarnaast is er nog een verrassingsoptreden  
 
Het wordt een gevarieerd programma, bestaande uit muziek rond 4 en 5 mei; bekende bevrijdingsliederen en klassieke stukken afgewisseld met pianomuziek.
 
Locatie is de NOACH-kerk (Schelfhorst) Binnenhof in Almelo.
De aanvang 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur
Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Er wordt aan het eind van het concert gecollecteerd ter dekking van de onkosten. Koffie/thee voor aanvang concert à € 1,=Voorlaatst uitgevoerde concert

De laatste muzikale avond in de vorm van een concert in NOACH, was de uitvoering van het Paasproject "Het is volbracht" door gospelkoor Onderweg uit Almelo. Dit vond plaats op zaterdag 19 maart 2016 om 19:30.
Wat hebben we een bijzondere week achter de rug binnen onze gemeente NOACH. Een serie prachtige vieringen waarmee we de Stille Week uitmondend in het feest van de Paasmorgen met elkaar hebben doorleefd en gevierd.

Het was de start van een bijzondere week als voorbereiding op Pasen. De start met dit concert de "Passion" van het gospelkoor "Onderweg" was toch een belevenis. Onder de titel "Het is volbracht" zingend en musicerend en lezend het hele verhaal vanaf Palmpasen. Deze avond verdiende meer aandacht maar voor de aanwezigen denk ik een intense beleving

Hieronder staat nog de afgebeelde uitnodiging.
Hieronder ziet u de poster met alle gegevens voor deze avond. U bent van harte uitgenodigd!
Namens de kerkeraad van NOACH nodigen wij u van harte uit voor het bijwonen van onze Passion, “Het is volbracht”, uit te voeren door het bekende Gospelkoor, “Onderweg”. Het complete Paasverhaal in een nieuwe jas gegoten. Ook willen wij u vragen waar mogelijk deze aankondiging en uitnodiging te delen binnen uw gemeente of organisatie.

 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.