PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Komende zondagen Komende zondagen
Pastorale uren
De pastorale uren zullen dit kalenderjaar nog helaas geen doorgang vinden. Daarna wordt gekeken of dat al weer verantwoord is.
---------------------  

De jongeren van NOACH-jong zijn druk bezig met het thema: 
We maken er een zooitje van. 
De aarde wordt uitgeput. Het milieu wordt vervuild. Wat moeten we daar allemaal mee? Maar het wordt straks toch gelukkig ook weer Advent. Een tijd van hoop en verwachting die uitloopt op de geboorte van het Christuskind. 
Zij hebben dan ook de mooie vondst bedacht: Van zwijnenstal naar Kerststal. 
Wat kunnen wij zelf betekenen om van deze aarde een mooiere plek te maken? 
Soms zijn dat hele simpele dingen. Je gooit natuurlijk geen afval op straat, maar als iedereen iedere dag één stukje zwerfafval opraapt, moet je eens zien dat het al een stuk opgeruimder wordt. Gewoon doen. En als anderen het zien, schaam je niet, maar raap in dat geval als voorbeeld twee stukjes op! 
Op verschillende zondagen in deze tijd zullen zij in de diensten hier iets over komen vertellen. We zijn benieuwd!

Woensdag 4 november:  19.30 uur Dankdag. We vieren deze met een vesper. 
Er zal niet een gemeenteavond achteraan zijn, om overbekende redenen.
Er wordt gekeken of Together zijn medewerking kan verlenen aan deze viering en komende vieringen, maar door alle nieuwe ontwikkelingen is dat nog niet helemaal duidelijk. We willen als kerk het liefst zo voorzichtig mogelijk met elkaar omgaan. De kerk mag vooral een bron van hoop zijn en niet van soms levensgevaarlijke besmettingen.  
We lezen Deuteronomium 24:15 en 16 en Matteüs 20:1-16.

Zondag 8 november: 8e zondag van de herfst. Dit is de oogstdienst. De ouderen en anderen die extra aandacht nodig hebben ontvangen weer een attentie vanuit de kerk. 
We lezen Jesaja 48:17-21 en Matteüs 25:14-30.

Zondag 15 november: 9e zondag van de herfst. Er staat hier een Taizéviering gepland. 
(Veel mensen spreken dat uit als ‘taaitaai. Het zal naar het Frans toch meer klinken als Tèzee). 
We zullen zien of deze viering op het ogenblik ook te verwezenlijken is. 
In dat geval is Henriët Veenstra-Looms de voorganger.


Maandag 16 november: 15 uur. Bevestiging en inzegening van het huwelijk van Han Bent en Jolanda Reinerink, Sesastraat 53. Een hele mooie dag toegewenst en een goede toekomst. 
 
Zondag 22 november: Laatste zondag van het kerkelijk jaar. Voorgangers: Tieska Knotter en Dick van Bart
We gedenken de gemeenteleden die ons in het afgelopen kerkelijk jaar ontvallen zijn. U heeft er hopelijk begrip voor dat we alleen de nabestaanden kunnen uitnodigen, omdat dan waarschijnlijk al het maximum aantal kerkgangers bereikt zal zijn. Er wordt bij het noemen van iedere naam een lichtje aangestoken en een roos in de vaas gezet. In dit geval doen de voorgangers dat en ook de lichtjes op de tafels laten we nu achterwege. 
We steken daar 1 extra kaars voor aan, waarbij iedere aan zijn of haar geliefde(n) kan denken, die kort- of langer geleden overleden is.  
De lezingen zijn: Deuteronomium 34 in de bewerking van Nico ter Linden en 1 Korintiërs 13: Geloof, hoop en liefde…
Na de zegen kunnen de nabestaanden het kruisje in ontvangst nemen. We vragen ieder dat op gepaste afstand van anderen te doen. 
Er zal koffiedrinken zijn vooraf, maar de voorgangers en ouderlingen zullen niet zoals in andere jaren met de mensen in gesprek gaan. Het is u duidelijk waarom. 

Zondag 29 november: 1e zondag van Advent. Deze dienst stond eerst gepland als mijn afscheidsdienst. We hebben besloten dat vooralsnog maar niet op die manier door te laten gaan. Zoals u waarschijnlijk weet ga ik toch al door tot 1 januari. Als de tijden weer in positieve zin veranderen is er daarna vast nog wel een gelegenheid voor een afscheidsdienst waarin weer iedereen in de kerk kan zijn. En als dat binnen afzienbare termijn niet het geval kan zijn, dan is dat helaas zo. Er zijn ergere dingen. Er zijn velen die werkelijk lijden onder corona.  
1e Advent gaat uiteraard wel door. De lezingen getuigen ook van die verwachting van de Heer en het geloof dat zijn goedheid niet ophoudt: Jesaja 63:19b-64:8 en Marcus 13:24-37. 

Agenda
3-11: moderamen kerkenraad
4-11: 19.30 uur Vesper dankdag. 
19-11: kerkenraad
25-11 20.15 werkgroep eredienst. 

Met hartelijke groet, Dick van Bart


 
terug
 
 
Facebook
Hier gaat u naar de facebook pagina van NOACH
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier (21:00)
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
Meet and Eat met vluchtelingen    
 
Een goed verhaal - Jaarthema 2019-2020
meer
 
Wijknieuws

  meer
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
Oud papier Actie
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.