PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Overlijden Overlijden
In memoriam

Op 10 oktober is overleden Gerrit Hendrik Wild. Hij heeft de hoge leeftijd van 96 jaar bereikt. Hij woonde in Friso. Hij was geboren op een boerderij, als jongste van 3 kinderen. Zijn moeder overleed al jong. Zijn zuster Dien werd verantwoordelijk voor de huishouding. Die naaide de vouwen in de broeken, dan hoefde je ze er niet in te strijken.
Ze verhuisden naar de Vriezenveenseweg bij het toenmalige klooster, waar hij veel optrok met een vriend, die later zijn zwager werd. Hij was 17 toen hij Ciska ontmoette, die een jaar ouder was, maar hij smokkelde er zelf ook maar een paar jaar bij. Over die verkeringstijd in de oorlog wist hij mooie verhalen te vertellen. Hij was altijd heel zorgzaam voor zijn vrouw. Zij overleed in 2015. We lazen naast zijn lievelingspsalm 23 uit 1 Korintiërs 13, waar het ook gaat over de liefde. Paulus die het altijd zo over geloof heeft, ziet juist die liefde als het belangrijkst.  
We namen afscheid van een man die tot op het laatst zeer betrokken bleef op zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen en op de wereld rond hem heen.
Hij had gewerkt als accountant en daar kom je wel eens gesjoemel tegen en dat bepaalt dan misschien ook wel je kijk op andere dingen. Niet alles zo maar aannemen.
Zijn gaven zette hij bijvoorbeeld ook in voor de kerk als penningmeester van de classis.
Hij kwam mij zeer vriendelijk over. Ook zijn kinderen vertelden hele positieve dingen over hem, maar toen ik ze vroeg wat nou een minder puntje bij hem was, riepen ze in koor: Hij kon behoorlijk eigenwijs zijn! Hij hield graag de regie.
Ook in hun eigen afscheidswoorden klonk die liefde door. We wensen hun Gods troost en nabijheid toe in het geloof in Gods goedheid.   

Ds. Dick van BartOp 19 oktober is Hennie Meijer – Klein Nagelvoort op de leeftijd van 79 jaar in Eugeria overleden.
Hennie is geboren in Nijverdal. Ze had drie broers en een zus. Na de lagere school ging ze naar de MULO. Ze ontmoette Karel Meijer en is met hem getrouwd. Ze woonden enige tijd in Nijverdal, maar in verband met het werk van Carl zijn ze verhuisd naar Almelo. Ze kregen twee kinderen, Carl en Ivonne. Hennie was een lieve en zorgzame vrouw. Ze was geïnteresseerd in mensen en deed veel vrijwilligerswerk. Jarenlang ging ze mee als vrijwilligster met de Twenteweek in het Roosevelthuis en was ze kerkvrijwilligster in Eugeria. Ook hielp ze mee met de zangavonden voor de dementerende bewoners. Helaas ging haar gezondheidssituatie achteruit en werd ze opgenomen in Eugeria. Enige tijd later werd Karel opgenomen. Het was in het begin erg moeilijk, maar gaandeweg raakten ze vertrouwd met het leven in een verpleeghuis. Iedere zondag gingen ze samen naar de kerkdienst. Het geloof was belangrijk voor Hennie. Het gaf haar houvast en kracht in moeilijke omstandigheden, zoals het overlijden van Karel dat haar zoveel verdriet gaf.
In de dankdienst voor haar leven hebben we Psalm 42 gelezen. Een psalm vol tranen, eenzaamheid, vol heimwee naar wat vroeger zo gewoon en zo mooi was en nu zo ver weg lijkt, maar ook een lied van verlangen: naar God, naar nieuwe tijden; een lied ook vol hoop. Hennie vestigde haar hoop op God die bij haar is. Ze hield dat vast tegen de klippen op, en keek uit naar nieuwe tijden!
Moge de Heer haar kinderen en kleinkinderen nabij zijn in deze moeilijke periode.

Ds. Rienke Vedders - Dekker
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:

Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl Meet and Eat met vluchtelingen    
 
Een goed verhaal - Jaarthema 2019-2020
meer
 
Wijknieuws

  meer
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Facebook
Hier gaat u naar de facebook pagina van NOACH
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.