PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Citaat uit de preek van ds Dick van Bart 19-1-2019 Citaat uit de preek van ds Dick van Bart 19-1-2019
De bruiloft van God en de liefde voor zijn volk (Zie preken uitgelicht)

Bij Jesaja 62 verzen 1-5 en Johannes 1 verzen 35, tot 2 vers 11

Ook de profeet Jesaja gebruikt het beeld van een bruiloft. Jesaja zelf, heeft een visioen van de glorierijke toekomst van Jeruzalem. En hij zingt over Jeruzalem. Jeruzalem stad van goud, Jerusjalaiem, sjel zahev, we sjel negosjeth we sjel or. Blinkende stad van licht.

Alles draait in de beide bijbelteksten om de liefde van God voor zijn volk. De metafoor van de bruiloft wordt bij zowel Jesaja als Johannes gebruikt en laat in beide gevallen iets zien van liefde, verbondenheid en een gezamenlijke toekomst.
Het verlangen van een bruidegom naar zijn bruid. Jeruzalem is de bruid, die eens verworpen was, maar die nu weer in haar bruidstooi mag schitteren. JHWH als bruidegom. De stad, en met haar alle inwoners, krijgt een nieuwe waardigheid als bruid van JHWH. 

De heilswoorden uit Jesaja 62 laten een toekomst zien van Jeruzalem als centrum van de wereld, als schitterende heilige stad. Alle omringende volken richten hun ogen op de stad, die een eenheid vormt met JHWH. De stad dus als bruid, JHWH als bruidegom. Deze bekende tekst is zo beeldend geschreven dat hij nog steeds inspireert. 
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.