PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Een goed verhaal - Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal - Jaarthema 2019-2020
Startzondag 2018: Een goed gesprek

In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht. Dan gaat het ook over wat ons bezighoudt, bezielt. Wat we daaraan beleven en wat we daarvan door willen geven aan onze kinderen, aan onze vrienden en buren wellicht.

‘Een goed gesprek’ is het thema van de startzondag dit jaar. De dienstenorganisatie levert suggesties voor de dienst op startzondag, en voor een programma na de dienst. Daar worden verschillende werkvormen voor aangeleverd, eenvoudig uit te voeren. Voor sommige werkvormen is een korte voorbereiding vereist. Aan kinderen, jongeren en het gesprek tussen de generaties is ook gedacht.

Voor gemeenten die van het landelijke thema hun jaarthema maken is er extra materiaal. Bijvoorbeeld voor het gesprek aan de maaltijd, met de buren, of voor het gesprek over Jezus. Ook zijn er twee werkvormen om in gesprek te komen met mensen met een migratieachtergrond. Een voor als er in de gemeente al contacten zijn tussen gemeenteleden en migranten, en een voor als er nog geen of weinig contacten zijn.

In het materiaal is volop aandacht voor het geloofsgesprek. Omdat je niet ‘zomaar’ praat over dat wat diep zit en je leven raakt, zijn er enkele richtlijnen voor het geloofsgesprek opgenomen. Hoe vind je woorden, en hoe oefen je dat? 
terug
 
 
Together - Zang
 
Actueel:
Kerkdienst uitzending op:

Klik daarvoor op moment van uitzending hier
Wilt u het later (en/of  in groot beeld) kunnen zien, dan kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Elke eerste zondag
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.