PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Soberheidsactie 2018 - Vang je droom Soberheidsactie 2018 - Vang je droom
De diaconie heeft voor deze tijd het volgende project gekozen: Vang je droom.

Stichting Vang je Droom bestaat inmiddels 9 jaar en heeft als doel dromen van kinderen t/m 18 jaar, die in Twente of Salland wonen, te realiseren.  

Dromen die op dit moment door hun naaste omgeving niet te realiseren zijn, vaak om financiële redenen. Wat belangrijk is, is het creëren van een herinnering. Een beleving waar nog lang met een glimlach aan teruggedacht kan worden. De hoop is dat het kind voelt dat hij of zij het waard is om in zijn of haar dromen te geloven. Het gaat hierbij niet om zieke of gehandicapte kinderen, maar om kinderen “met een onzichtbare rolstoel”.

Een professionele hulpverlener kan via de website een individuele aanvraag indienen; de aanvragen zijn heel divers. Dat kan o.m. variëren van dagje uit naar een pretpark, een rondrit in een brandweerauto, een slaapkamermetamorfose of een vakantie.

Daarnaast worden er ook groepsactiviteiten geinitieerd. Daarvoor worden kinderen en hun ouders uitgenodigd die binnen de doelgroep vallen. Voorbeelden van al georganiseerde groepsactiviteiten zijn: een Helden- en Kampioenen dag voor vluchtelinggezinnen, met kinderen uit onze doelgroep een voetbalwedstrijd van FC Twente bezoeken, met kinderen/cliënten van de Voedselbank naar de droomauto dag op het circuit van Zandvoort enz.  Op o.a. de website www.vangjedroom.nl zijn veel droomvoorbeelden terug te vinden.

Tijdens de dienst van 18 februari is een commissielid van de stichting aanwezig en geeft met behulp van de beamer een korte presentatie. In deze dienst worden ook de spaardoosjes uitgedeeld.

Als diaconie van NOACH hopen we met Pasen met uw hulp de stichting een mooie gift te kunnen overhandigen, zodat die vele dromen kan realiseren.
U doet toch ook mee?
 
Soberheidsactie 2017 - opbrengst Soberheidsactie 2017 - opbrengst
!Opbrengst Huntington!
Dankzij de tomeloze inzet, creativiteit en enthousiasme van jongeren van De Bleek, Pniel, NOACH en de Grote Kerk, maar zeker ook de ondersteuning van hun jeugdwerkers en de gulle giften van u en uw naasten, is de actie Hands On voor Huntington een succes geworden.
We hebben extra aandacht gegenereerd en een prachtig bedrag opgehaald voor Campagneteam Huntington en er worden zelfs nog acties gehouden de komende tijd. De cheque is inmiddels overhandigd aan Sanne Nibourg van Campagneteam Huntington (zie #HandsOnAlmelo voor het filmpje). Op de cheque stond het geweldige bedrag van €7499,02!

Huntington
Trots dat we dit met al die jongeren en jeugdwerkers uit de verschillende wijkgemeenten heb mogen doen. Gonneke Bennes, jeugdwerker Almelo Jongeren voor Huntington
De soberheidsactie in 2017 staat binnen NOACH in het teken van de ziekte van Huntington. ​M​et een klein actieteam jongeren en jeugdwerkers zijn we begonnen aan ​een Almelose​ actie​ om enerzijds meer bekendheid geven aan de verschrikkelijke ziekte en de mooie campagne daaromheen (http://www.campagneteamhuntington.nl/) en anderzijds om geld op te halen en zo bij te dragen aan de benodigde 4 miljoen voor onderzoek.We willen dit heel graag ​samen ​doen; samen kunnen we een heleboel geld ophalen!
In de 40-dagentijd, de Stille Week en met Pasen gaan we via een Facebookpagina (en uiteraard live en via traditionele middelen) actievoeren. Dus vanaf 1 maart t/m 16 april.
In de loop van februari gaat de Facebookpagina live en vanaf dat moment zal ook in de kerken en op andere plekken steeds iets te horen, zien en lezen zijn over de acties. We houden iedereen de komende tijd op de hoogte, om zoveel mogelijk aandacht voor de actie te krijgen. 
Meer informatie via  06 48 266 477

Hands on voor Huntington
Je zult het maar hebben: je spieren vallen uit of verstijven, dementie en veranderingen van gedrag en persoonlijkheid. En dat op jonge leeftijd... De ziekte van Huntington is een mix van Parkinson, ALS en Alzheimer; een vreselijke ziekte! Jongeren uit Almelo zetten zich via Hands On in om aandacht te vragen voor de ziekte en om te helpen geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn. 

In de weken naar Pasen toe worden er vele activiteiten georganiseerd, waaronder de 24-uurs hongeractie Jongeren die Hongeren op 18 en 19 maart. Doet u mee? Sponsort u ons? En/of doneert u direct via NL04RABO0301303711 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Almelo o.v.v. projectnummer 84265 actie 40dagentijd? Dank alvast voor uw bijdrage!  

Volg alles wat we doen via Facebook @HandsOnAlmelo Like onze pagina en deel de berichten, zodat zoveel mogelijk mensen onze acties voor Campagne Huntington steunen. Met uw hulp kunnen we samen een boel doen!
Voor meer info: Gonneke Bennes, 06 48 266 477,----------------------------------------
 
 

Inloggen


Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Actueel:
Zondag A.S.   Zondagsbrief 
Beleidsplan
Muziek in NOACH
Meet and Eat met vluchtelingen    Kerkbalans-uitslag
 
Welkom in de kerk - Jaarthema 2018-2019
meer
 
Wijknieuws
meer
 
Facebook
Hier gaat u naar de facebook pagina van NOACH
 
NOACH kerkdiensten op internet

Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor op het bovenstaande logo of klik hier en kijk onderaan op de pagina

Ook kunt u dat doen bij kerkdienstgemist.nl meer
 
Elke eerste zondag
meer
 
Oud papier / Nieuwe plek
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.