PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Aanstaande zondag Aanstaande zondag

Zondag 17 maart: 2e zondag in de veertigdagentijd, Reminiscere: Gedenk (uw barmhartigheid Heer). 
Het thema is: Wakker worden en de lezingen zijn Exodus 34:27-35 en Lucas 9:28-36, waar de leerlingen slapen bij de verheerlijking op de berg. Ze moeten wakker worden om zijn heerlijkheid te zien. Er is uitzending van radio Almelo. 

Jeugdkerk
Z
ondag is er jeugdkerk: 

‘Liefde voor je medemens én God’. 
Zien we jullie om 10 uur?

Liturgisch bloemstuk
Tweede zondag 40dagentijd:
Vandaag gaat Jezus met zijn leerlingen de berg op om te bidden.
Als ze daar zijn gebeurt er een wonder. Mozes en Elia verschijnen aan Jezus en praten met hem.
Maar de leerlingen zijn in slaap gevallen. Als je iets mee wilt krijgen van het wonder van een nieuw begin zul je wakker moeten worden.
In de schikking zien we  weer de witte roos als beeld van Jezus met daarbij twee andere witte bloemen voor Mozes en Elia. De liggende bloemen laten de slapende leerlingen zien.


----------------------------

 
Komende zondagen Komende zondagen

Zondag 24 maart: 3e zondag van de veertigdagentijd, Oculi, (mijn ogen zijn bestendig op de Heer gericht). 
Als iedereen kan worden in deze dienst 2 menen herbevestigd,  te weten onze scriba’s Sander en Marjan Smits en nemen we afscheid van twee diakenen: Albert van’t Hag en Henk Veneman. Het thema voor de nevendienst is Geduld. De eigenaar van de vijgenboom heeft geduld. Misschien zal de boom volgend jaar vruchten geven. De lezingen zijn uit: Exodus 6:2-8 en Lucas 13:1-9.

Zondag 31 maart: 4e zondag van de veertigdagentijd, Laetare: Verheug u. Het thema voor de nevendienst is: Vergeven. Kan de broer van de verloren zoon hem vergeven? Of blijft hij buiten staan mopperen. De lezingen zijn: 2 Kronieken 36:14-23 en Lucas 15:11-32.

 
Voorgaande zondagen Voorgaande zondagen

Zondag 10 maart: 1e zondag van de veertigdagentijd, invocabit: Hij zal (mij) aanroepen. De kleur wordt dan weer paars, als kleur van inkeer en bezinning en voorbereiding naar Pasen toe.
Het hoofdthema van Kind op zondag is: een nieuw begin. Met de leiding moet dit nog nader doorgesproken worden, maar in Kind op zondag horen we steeds verhalen van Julia en stef en is het onderthema voor deze zondag: Kiezen. en in het Bijbelverhaal gaat het er om of Jezus in de woestijn er voor kiest wat de duivel Hem vertelt, of wat God van hem vraagt. de lezingen zijn Deuteronomium 5:6-21 en Lucas 4:1-13. 

 
---------------------------
 
Woensdag 13 maart: Biddag voor het gewas. 19.30 uur. We beginnen met een vesper en aansluitend nodigen we u uit voor een gemeenteavond. Welke kant moet het op in kerkelijk Almelo. Wat is voor ons belangrijk in samen kerk zijn. Op termijn zal het niet lukken om door te gaan op de oude voet. Hoe kunnen we samenwerken met andere wijken en zo komen tot een wenkend perspectief. Vanuit de algemene kerkenraad zijn er voorzetten gedaan om hierover met elkaar in gesprek te gaan en op deze avond willen we die vragen met u delen. Belangwekkende punten voor de toekomst natuurlijk, waarover we graag uw mening horen!In de veertig dagen tijd met als thema ‘Een nieuw begin’ volgen we Jezus op zijn weg naar Jeruzalem.
We horen vandaag in de lezing  over de verzoeking in de woestijn.
Jezus moet kiezen, gebruikt Hij zijn kracht om er zelf beter van te worden of kiest Hij de weg van de Eeuwige.
We hebben dit uitgebeeld met licht en donker, op een ondergrond van jute als woestijn en de witte roos als symbool voor Jezus.
Paars is de kleur van inkeer die past in deze tijd.
 

 
 

Inloggen


Privacywetgeving
Hier leest u onze privacyverklaring
 
Actueel:
Zondag A.S.   Zondagsbrief 
Beleidsplan
Muziek in NOACH
Meet and Eat met vluchtelingen    Kerkbalans-uitslag
 
Welkom in de kerk - Jaarthema 2018-2019
meer
 
Wijknieuws
meer
 
Facebook
Hier gaat u naar de facebook pagina van NOACH
 
NOACH kerkdiensten op internet
Nieuw: Live nu met bea-merpresentatie. Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor
op het bovenstaande logo
of klik hier meer
 
Elke eerste zondag
meer
 
Oud papier / Nieuwe plek
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Opmaak Zondagsbrief
meer
 
De andere PGA-wijken
 
Kerkbalans 2019
Uitslag! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.