PKN
 PGA WIJKGEMEENTE NOACH
 
Soberheidsactie 2017 Soberheidsactie 2017
 
40-dagentijd 40-dagentijd

Soberheidsactie 2016 - Opbrengst!:
​Op zondag 10 april hebben we het resultaat van de soberheidsactie overhandigd aan Gini Pullen.

Frida Wessels overhandigde namens de Diaconie het ingezamelde bedrag van groot 1250.- euro.
Namens de Quilt-werkgroep werd door Emma Jansen een groot aantal Quilts overhandigd. Gini toonde zicht zeer verrast met het bedrag en de Quilts. Ze vertelde over haar werk en aan de hand van een dia presentatie kregen we een indruk van het werk in het weeshuis in Oeganda.
Hieronder krijgt u een indruk van de overhandiging aan Gini.

 
---------------------------------

40-dagentijd - Pasen
De komende weken leven we in de voorbereidingstijd naar Pasen toe. 
In deze periode, een tijd van inkeer, bezinning en gebed, zijn we gewend om sober te leven als voorbereiding op Pasen, en dat uiten we door het houden van een "Soberheidsactie".

Soberheidsactie
In deze veertigdagentijd hebben we ook weer een soberheidsactie. Mw. Gerdi Wesselink komt ons vertellen over het project The home of hope and dreams. (Het huis van hoop en dromen) in Oeganda. er ijn daar veel weeskinderen. Gini Pullen heeft dar een tehuis voor hen opgezet om hen zo een nieuwe toekomst te bieden. Een huis met goed onderwijs, gezondheidszorg en een liefdevolle omgeving. U kunt meer informatie vinden op de site: http://www.homeofhopeanddreams.org
Met Pasen zamelen we de giften in. 

Spaardoosjes
Ook dit jaar is er weer een spaardoosje voor de 40-dagentijd. Ze liggen vanaf vandaag in de kerk voor u klaar. Deze worden verstrekt door "Kerk in Actie". Kerk in Actie werkt in de 40dagentijdcampagne 2016 met diverse organisaties en afdelingen samen. Ook met "Kind op Zondag". Speciaal voor de veertigdagentijd 2015 hebben Kind op Zondag en Kerk in Actie een project ontwikkeld met het thema "Stap voor stap". Hier downloadt u de spaardoosjes voor de 40-dagen tijd 2016
 

 
Soberheidsactie 2015 Soberheidsactie 2015

Opbrengst!:
De workshopmarathon heeft een bedrag opgebracht van 1000.- Euro.
Op zondag 19 april heeft Gonneke Bennes dit bedrag in de kerkdienst overhandigd aan de voorzitter van de Gravenruiters. Deze was heel blij met het bedrag, en hij gaf aan dat het zeker goed besteed zal worden.

Workshops voor het goede doel
Ook dit jaar organiseren we weer een Workshopmarathon voor de soberheidsactie.
Doel dit jaar is Stichting De Gravenruiters in Almelo. De Stichting maakt het mogelijk dat mensen met een handicap onder professionele begeleiding aangepast kunnen pony/paardrijden. Bij De Gravenruiters rijden wekelijks vele gehandicapten, voornamelijk kinderen waarvan 90% een beperking heeft. Ook is er het Meidenproject; gericht op meiden tussen 11 en 18 jaar met sociaal emotionele problemen. Kijk voor meer informatie op www.degravenruiters.nl

Workshopmarathon
De Workshopmarathon is op zaterdag 21 maart van 13:00 tot 17:00 uur in NOACH. U, uw gezin, familie, vrienden, buren en kennissen zijn van harte uitgenodigd voor een leuke dag. Voor slechts €5,- kunt u meedoen aan een van de geweldige workshops. De opbrengst van de workshopmarathon gaat 100% naar de Gravenruiters. Vijf euro was nog nooit zo goed besteed: u leert iets nieuws èn draagt bij aan het geluk van een heleboel mensen.Ook voor wie geen workshop wil volgen, is er genoeg te doen en te zien.

Gevraagd
We zijn ook op zoek naar mensen die een leuke workshop willen geven. Voorbeelden van wat we afgelopen jaren hebben gehad: sieraden maken, cupcakes versieren, striptekenen, haarcreaties maken en schaken. Maar misschien bent u wel heel goed met de kettingzaag of schrijft u prachtige gedichten of ben je een echte dramakoningin of kunt u fantastische dingen met piepschuim. 

Geef je zelf een workshop of weet je iemand? Neem dan contact op met Gonneke Bennes (06 48 266 477 of 

Spaardoosjes
De opbrengst van de bekende spaardoosjes van de soberheidsactie is ook voor de Gravenruiters dit jaar. U vindt ze bij de ingangen van de kerk.

 
 

Inloggen


Actueel:
Zondagsbrief 
De Schelf 2.0   
 
Bevrijdings-concert

lees meer
 
SamenLoop voor Hoop


10 en 11 juni
lees meer
 
Wijknieuws
meer
 
Deel je leven - Jaarthema 2016-2017
meer
 
NOACH kerkdiensten op internet
Nieuw: Live nu met bea-merpresentatie. Klik daarvoor op moment van uitzending hier    (zondag, 10 uur)  

Wilt u kerkdiensten vanuit onze Protestantse Wijkkerk NOACH in de herhaling beluisteren, klik daarvoor
op het bovenstaande logo
of klik hier
meer
 
RvK Brochure Najaar 2016
meer
 
De Boodschappenmand
meer
 
Oud papier / Nieuwe plek
meer
 
Opmaak Zondagsbrief 2017
meer
 
De andere PGA-wijken
 
Elke eerste zondag
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.